SİVAS (AA) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu milletin duasını almayı en büyük paye gördük, kusuru vatandaşta değil, kendimizde aradık" dedi.

Yılmaz, 4 Eylül Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Sivas 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarında sözün de kararın da millete ait olduğunu söyledi.

Bu ülkeyle ilgili verilecek kararın milletin hakkı olduğunu dile getiren Yılmaz, iktidarları döneminde milletin sokakta başı dik, soylu ve vakur bir şekilde yürüdüğünü, bu kongrenin de bu amaca ulaşmak için atılan adımlardan biri olduğunu belirtti.

Bakan Yılmaz, Sivas'ın ozanlar şehri, sultan şehir olduğunu ifade ederek, Aşık Veysel'in dizelerini okudu, Pir Sultan Abdal'dan alıntı yaptı.

Sivas'ın vekaleti hak edene verdiğini belirten Yılmaz, "Bu milletin duasını almayı en büyük paye gördük, kusuru vatandaşta değil, kendimizde aradık" diye konuştu.

Yılmaz, yapamayacakları şeyleri vaat etmediklerini, vaat ettiklerinin de takipçisi olduklarını dile getirerek, "Sivas'ta bir dam çökse önce yüreğimiz altında kaldı. Sivas'a dolu yağsa tarladaki ekinden önce bizim başımız öne eğildi" dedi.

Savunma sanayinde her alanda dışa bağımlı olan Türkiye'yi kendine yeterli bir ülke konumuna getirme yolunda önemli yol katettiklerini vurgulayan Yılmaz, Milli Savunma Bakanlığının yatırımlarını anlattı. 

Yılmaz, AK Parti iktidarları döneminde milletin öz güvenini yeniden kazandığını ifade ederek, halka güvendiklerini söyledi.

Rüyalara sansür konulma devrinden özgür insanların ülkesi haline gelindiğini dile getiren Yılmaz, hiç kimsenin, başörtüsü nedeniyle birini okula, devlet dairesine ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne almamayı aklından geçiremediğini belirtti.

Barış, huzur ve herkesin işi, aşı, evi barkı olsun istediklerini kaydeden Yılmaz, ülkeyi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkaracaklarını, yeni Türkiye'yi inşa edeceklerini sözlerine ekledi.