AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, 17-25 hadisesinin belki de son yüz yılın en ağır darbesi olduğunu söyledi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Grant Ser Otel’de düzenlenen basın toplantısında 2014 yılını değerlendirdi. 17-25 Aralık olaylarına değinen Milletvekili Soysal, “Biz bunun hiç beklemiyorduk hiç de öngörmedik, geçmişte birkaç hadise yaşamıştık. Oslo görüşmelerinin deşifre edilmesi Mit krizinin ortaya çıkması, arkasından Milli Eğitim Bakanlığının aldığı dershanelerin dönüşüm sürecinde birtakım sıkıntıların olduğu görüldü. 17-25 Aralık’taki olanların hükümet olarak inanın beklemiyorduk, böyle bir şey ummuyorduk, ön görmüyorduk, tabiri caizse aldandık. Oradaki yapılanlar büyük işlerdi, büyük organizasyon, büyük bir mizansendi. 1,5-2 yıl içinde yapılan planın ortaya çıkmasıydı. Orada hükümet bir gitti bir geldi. Eğer 25 Aralık’taki o hadise bertaraf edilmemiş olsaydı belki biz bu toplantıyı yapamamış olacaktık. Çok vahim işler oldu o günlerde. Ama Allah’ın yardımı ve milletin duasıyla o sallantıyı, o darbeyi o imha hareketini Allah’a şükür bertaraf ettik” dedi.

AK Parti iktidara geldiği günden itibaren milletin çizdiği istikamet doğrultusunda hizmetlerine başladığını, güzel şeyler olmaya başlayınca bir çok girişimlerin harekete geçtiğini ifade eden Soysal, “2004-2005’lere baktığınızda balyoz, Ergenekon darbe planlarının ortaya çıkması, arkasından cumhuriyet mitinglerinin düzenlenmesi, cumhurbaşkanlığı krizinin çıkarılması, 27 nisan e muhtırası, AK Parti’ye kapatma davası açılması, AK Parti’nin doğru yolda olduğunun göstergesidir. AK Parti’nin güzel şeylerden rahatsız olan hem iç hem de dış mihraklar var. Tabi bunların üzerinden üstesinden gelinmek üzere gayretler sarf edildi. 2013 Mayıs’ında her şey güzelleşirken, Gezi olayları çıktı. Geziden sonra faizler yükseldi, döviz yükseldi. Tabi ekonominin çok disiplinize olduğundan dolayı fazla sarsılmadık” diye konuştu.

17-25 Operasyonlarının son yüz yılın en ağır darbesi olduğunu ifade eden Soysal, “Tayyip Bey’e kadar giden bir süreç vardı, akabinde ne ülke, ne devlet hiçbir şey kalmayacaktı. Bunun böyle bilinmesi lazım. Ben de hareketi 30 yıldır en iyi bilen insanım ve biz 17 Aralık sabahına kadar o kardeşlerimizin hiçbirisini ötelemedik, hep kucakladık, hep bir arada olduk, her şeylerine koşturduk, hiçbir tane önerilerini geri atmadık ve yanlarında olduk, ne oldu da böyle bir şey ile karşılaştık, bunu söylerken üzüntülü olarak söylüyorum içim kan ağlıyor. Ne yaptık, hatamız neydi 12 yıldır biz bu kardeşlerimizle sorun yaşamadık, aramızda böyle bir ihtilaf çıkmadı, hep birlikteydik, bazen istişarelerimizi beraber yapıyorduk. Demek ki ters giden bir şey varmış da biz öngörememişiz. Bunu anlatırken ben hep piramit örneğini vermiyorum piramidin yüzde 1’lik bir kısmı var. Oradaki olan bitenleri alttaki kardeşlerim bir bilseler bütün oradaki bağların, bağlantılarını oraya vermiş oldukları gözelikleri koparacaklarına eminim. Ama gördürmüyorlar, öyle bir sistem var ki sorgulamıyor insanlar oradan bir haber geliyor, bu yapılacak o kadar, sorgulama yok. Biz insanız ve bir Müslüman’ız eğer bizim mantığımıza ruhumuza ters gelen bir şey varsa onu sorgulamamız lazım. Maalesef sorgulamadığımız için kardeşlerimiz hala diretiyorlar, hala isteklerinde ısrarlılar, hale ne yapabilirilizin peşindeler, son hadiseleri görüyorsunuz. Ülkemizi dış ülkelere kötülemenin sana ne faydası var. Biz bir aileyiz ve bir gemide seyahat ediyoruz ve sen o gemide gedik açmaya çalışıyorsun, sende onun içinde gideceksin. Dolayısıyla 17-25 hadisenin inanın ben şahsım olarak AK Parti milletvekili olarak, çok üzüntülüyüm bu durumdan, hala da anlam veremiyorum. Ne oldu da böyle oldu” şeklinde konuştu.

Her zaman onların yanında olduklarına değinen Milletvekili Soysal, “Şöyle geriye doğru döndüğümüzde bu kardeşlerimize bir gün öte git demedik. Hem yurt dışında hem yurt içinde hep kapı açıcı olduk, önlerine düştük, birçok işlerini çözdük. Ama gördüğümüz hadise karşısında da merhamet maraz doğurur çok merhametli olmamız lazım, bu ülkenin bekası için. Milletimizin beklentileri neyse onu yapmamız lazım, biz bunlarla mücadeleyi yapmazsak, hem ekonomi hem de siyasi istikrar sekteye uğrayacaktır. Partimizin en önemsediği konu budur. Bir devlet yapı içerisinde paralel yapılanma dediğiniz zaman, hakikaten de 30 yıldır yapılan şeyin en son neticesini almak için ortaya çıkan bir hareket, mecburen de bunların bağlantılarını kesmek zorundayız, bu konuda birilerinin canı yanacak, bunu yapmak durumdayız. Bugün böyle yarın başka bir tehlike olursa ona da aynısını yaparız” ifadelerini kullandı.