ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti, söz verdi mi yapar ama Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bütün noterlerinden kağıt getirse güvenemezsiniz. Neden? Çünkü CHP zihniyeti, özellikle de Kılıçdaroğlu, verdiği sözden, söylediği sözden hemen çark eder ve hiçbir zaman da hesabı tutmaz. 'Ben, hesap uzmanıyım' diyor ama iki gün önce ödemediği tazminat dolayısıyla maaşına haciz geldi biliyor musunuz? Kendi maaşının hesabını bilemeyen bir adam, 'Hesap uzmanıyım' diyebilir mi? Milletin hazinesi ona verilir mi?" dedi. 

Davutoğlu, partisinin Bartın'da, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde, HDP Genel Başkanı Demirtaş'ın ''Diyaneti kaldıracağım'', CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ise ''1+8+4 ile imam hatiplerin orta kısmını kapatacağım'' sözlerini anımsatarak, "Yahu siz, bu milletin inancıyla bu milletin milli irfanıyla oyun oynanmayacağını daha öğrenemediniz mi? Bu millet, size dersi verir. Verir mi? İnşallah bütün bu hesaplar, çeteler, ortaya çıkan cepheler, bütün bunlar dumura uğrayacak" dedi. 

AK Parti iktidarının Türkiye'yi de ayağa kaldırdığını ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Biz, bir söz verdik mi yapar mıyız? Siz, bizden noterden kağıt ister misiniz? Neden? Çünkü siz, bize güvenirsiniz. AK Parti, söz verdi mi yapar ama Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bütün noterlerinden kağıt getirse güvenemezsiniz. Neden? Çünkü CHP zihniyeti, özellikle de Kılıçdaroğlu, verdiği sözden, söylediği sözden hemen çark eder ve hiçbir zaman da hesabı tutmaz. 'Ben, hesap uzmanıyım' diyor ama iki gün önce ödemediği tazminat dolayısıyla maaşına haciz geldi biliyor musunuz? Kendi maaşının hesabını bilemeyen bir adam, 'Hesap uzmanıyım' diyebilir mi? Milletin hazinesi ona verilir mi? Şimdi gözleri fal taşı gibi açık, hazineye göz dikiyor. 'Şöyle yaparım, böyle yaparım, Türkiye'nin parası var.' Ya kardeşim 2002'de bu hazine tam takırdı. Bu hazineyi kim doldurdu? Türkiye'de bütçenin 100 lirasının 85 lirası faize giderken şimdi bu hazineyi kim bereketlendirdi? 12 yılda biz bu hazineyi doldurduk, Kemal efendi gelip bu hazineyi boşaltacak. İzin verir misiniz? Kendi maaşını kontrol edemeyen bir adam, devletin hazinesini kontrol edebilir mi? Ona şimdi diyeceksiniz ki (Önce şu maaşına sahip çık, sonra önümüze gel.)''

-''Azerileri veren CHP zihniyeti, şimdi de 'Suriye'den gelen mazlumları veririm' diyor''

Kılıçdaroğlu'nun ''Suriye'den bize sığınanları geri vereceğiz'' dediğini aktaran Davutoğlu, ''Sizler, mazluma sahip çıkmış bir milletin evlatlarısınız. Siz, mazlumu zalime teslim eder misiniz? Düşünün, Suriye'den Bayırbucak, Halep'ten Türkmenler, Araplar, Kürtler... Eşleri öldürülmüş, babaları katledilmiş yetimler, dullar buraya gelmişler, bize sığınmışlar. Bunları geri vermeye gönlünüz razı olur mu?'' diye konuştu. 

 Rus zulmünden kaçan ve Türkiye'ye sığınan 146 Azeri'nin, İsmet İnönü'nün emriyle Ruslara geri verildiğini ifade eden Davutoğlu, bu kişilerin, köprünün karşısında Türk komutanının önünde şehit edildiğini vurguladı. ''Buna dayanamayan Türk komutanın da intihar ettiği''nin dile getirildiğini aktaran Davutoğlu, o zamanlar bir Azeri şairin, yüreğinden gelen sesle ''Bizi siz öldürün vermeyin Rus'a, yakışmaz Türklüğe, sığmaz namusa'' diye seslendiğini bildirdi.

Başbakan Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

 ''O zaman Azerileri veren CHP zihniyeti, şimdi de 'Suriye'den gelen mazlumları veririm' diyor. İrfan sahibi Bartınlılar, buna izin verir miyiz? Bizim kapımıza gelen fakire, mazluma, gurebaya kapımızı, kalbimizi, soframızı açmak, Ahi Evran'ın bize öğretisidir. Bartınlıların irfanında bu vardır. İşte onun için şimdi bu al bayrak, sadece Türkiye'de değil, Somali'de, Arakan'da, Semerkant'ta, Saray Bosna'da, Filistin'de, Gazze'de, istiklalin, istikbalin, özgürlüğün ve insan onurunun sembolü oldu. Kaldırın da Kılıçdaroğlu bir görsün."

-"Borç isteyen bir ülke durumuna düşmek ister misiniz?"

"Öbür tarafta Bahçeli de sesini çıkarmıyor" diyen Davutoğlu, al bayrağı, Türkiye'nin 780 bin metrekaresinde ve dünyada dalgalandırdıklarını belirtti. AK Parti döneminde Kosova'da Sultan Murat Hüdavendigar'ın türbesinin yapıldığını, Gagavuz Türklerine su verildiğini, Kırım Tatarlarına 10 bin ev inşa edildiğini anlatan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Şimdi, Sayın Bahçeli de dinlesin. İşte o, Orhun anıtlarından bahseder ama Orhan anıtlarına yolu kim yapar? Onlar konuşur, onlar milliyetçilikten bahseder ama Murat Hüdavendigar'ın türbesini Kosova'da kim yapar? Onlar konuşur. Onlar dünyada sosyal adaletten bahseder ama dünyaya mazlum milletlere 3,5 milyar doları kim aktarabilir? Kim yardım eder?"

Türkiye'nin, artık borç isteyen değil borç veren bir ülke olduğunu ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Borç isteyen bir ülke durumuna düşmek ister misiniz? Namerde muhtaç olmak ister misiniz? İzzetinizle yaşamak istiyorsanız 7 Haziran yeni bir gündür inşallah. 7 Haziran'da kudretli ve şefkatli bir Türkiye'ye oy verecek, destek verecek misiniz? Kudretli ve şefkatli bir Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşuna sizler de katkıda bulunacak mısınız? Söyleyin var mısınız? Kudretli Türkiye Cumhuriyeti devletine var mısınız? Mazlumlara yardıma var mısınız? Dünyanın her yerinde al bayrağı dalgalandırmaya var mısınız? Bugün vandallarla iş birliği yapan CHP ve HDP'ye karşı, Türkiye'nin her yerinde kamu düzenini savunmaya var mısınız, özgürlükleri savunmaya var mısınız? İşte izzet ve onur bununla gelir. Bizim devlet felsefemiz, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesidir. Onun için bacılarım, bir daha size kimse başörtüsü zulmü yapamayacak. Başı örtülü, başı açık herkes, onurla yaşayacak bu memlekette." 

-Notlar

Başbakan Davutoğlu, miting alanına gelişinde eşi Sare Davutoğlu ile platforma çıkarak alandakileri selamladı. Çevresindeki binalara Türk Bayrağı, AK Parti flamaları ve Başbakan Davutoğlu'nun posterlerinin asıldığı alan, AK Parti flamalarıyla süslendi.

Alandaki kalabalık, Başbakan Davutoğlu'nu Türk bayrakları ve AK Parti flamalarıyla karşıladı.   

Mitinge AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ile bazı milletvekilleri de katıldı. Mitingin sonunda Davutoğlu ve beraberindekiler, alandakileri selamladı.

Bu arada, miting alanında fenalaşanlara sağlık ekipleri müdahale etti.

(Bitti)