ÇORUM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Karşımızda üç tane parti var, görünüşte. Bir de paralel parti. Paralel devletten sonra paralel parti kurdular. Hepsi birden dört ediyor ama biz Çorum’dan 4 milletvekiliyle bu dördünün hesabını göreceğiz" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Çorum'daki, Abide Meydanı'nda düzenlenen AK Parti mitinginde halka "Selam olsun, yiğitler diyarı, şehitler diyarı, ilim diyarı, irfan diyarı Çorum'a selam olsun” diye seslendi.

 Çorum’un ilim adamları ve uleması ile ilçelerinin isimlerini de sayarak selamlarını ileten Davutoğlu, alandakilerin tekbir getirmesi üzerine, “Çorum, şehitler diyarıdır, İstiklal Harbi'nde bin 510 istiklal madalyalı vardı, Çorum'da. En fazla şehit veren şehirlerimizdendi. Bu tekbirler için şehit olan Çorumlulara selam olsun” dedi.

Mitinge, zamanında gelemediğini belirterek, alandakilerden helallik isteyen Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

 “Öyle bir coşkuyla karşıladınız ki aklıma, Alacalı aşık Haydar Bektaş’ın güzel deyişi geldi; ‘Ey benim cananım, evvela selam yoldan gelen canlar, sefa geldiniz.’ Sefayla geldik, muhabbetle karşılandık. Allah sizden razı olsun, Çorumlular.”

Helikopterle, miting alanının üzerinden geçerken, alandaki kalabalığı gördüğünü anlatan Davutoğlu, “Geç kaldığımız için, sizi sıcakta beklettiğimiz için çok üzgündüm ama bu miting meydanını üstünden döndüğümüzde dedim ki ‘Aziz Çorum, her zaman olduğu gibi hep nöbettesin, vatan nöbetindesin, dava nöbetindesin. Meydanı Çorumlular doldurdu mu, güneş de olsa yağmur da olsa kar da olsa baran da olsa o meydanı terk etmezler. Bu güzel meydanı bizim için doldurduğunuz gibi 7 Haziran’da da sandıkları da dolduruyor muyuz? Milli iradeyle sandıkları sizin muhabbetinizle dolduracak mıyız? Çorum’da bu sefer tam istiyoruz. 4’te 4 yapıyor muyuz? Bu Rabia’nın sembolü, demokrasinin sembolü. Çorum sizden 4 bekliyoruz. Her bir milletvekilimizle inşallah bir başka dördü tekrar edecek; tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak” diye konuştu.

 

-"Vatan bize emanet, sandık Çorum'a emanet"

 

Vatandaşların, “Başbakan Ahmet, vatan sana emanet” şeklinde attığı sloganlarına, Davutoğlu da “Vatan bize emanet, atanıza rahmet. Başbakan Ahmet, sizin ceddinize rahmet. Rahmetle o şehitlerimizi anıyoruz. Vatan bize emanet, sandık Çorum'a emanet” karşılığını verdi.

Sabah özel bir törende bulunduklarını, mitinge de bu nedenle geç katıldıklarını belirten Davutoğlu, törende, şehit ve gazi yakınları, engelliler ve sosyal hizmet kurumunda yetiştirilen gençlerden oluşan 8 bin 269 kişiye kadro verdiklerini kaydetti.

 

-"Biz Türkiye’nin her yerindeyiz"

 

Davutoğlu, vatandaşların “Şehitler ölmez vatan bölünmez” şeklinde sloganları üzerine de sözlerini şöyle sürdürdü:

“Allah razı olsun. İşte siyaset meydanındayız. Şehitler ölmez, vatan bölünmez ama vatanın bölünmemesi için Türkiye’nin her yerinde, dışarıdaki temsilciliklerinde bu al bayrağı dalgalandırması lazım. Türkiye’nin doğusunda, batısında kuzeyinde, güneyinde, her yerinde miting yapıyoruz. Türkiye’nin, her yerinde al bayrağı, ak bayrağı dalgalandırıyoruz. Ağrı Dağı’nın eteğinde de miting yaptık, al bayrak oradaydı. Ilgaz Dağı eteğinde de miting yaptık, al bayrak oradaydı. Hasan Dağı eteğinde de Toroslar’ın eteğinde de. Biz Türkiye’nin her yerindeyiz. Çünkü bize her yer Türkiye. İşte aramızdaki fark bu. Diğer partiler Türkiye’nin bir bölgesinde miting yaparlar. Başka bölgesine geldiklerinde ya yapamazlar yada böyle mahşeri kalabalıkla buluşamazlar.”

Dün, Bolu’da unutamayacağı bir manzarayla karşılaştığını ifade eden Davutoğlu, şunları anlattı:

“Dün akşam, Bolu’da mitinge çıkarken, bir teyze önceden görüşmek istemiş, 85 yaşındaki Sebahat teyze. Dedim ki, evine geleyim, gelmezsem o gelsin. O miting meydanına gelmiş. Dedi ki bir şehit annesi, 1993’te evladı şehit olmuş, ‘oğlum’ dedi, ‘Şehit oğlumun yerine sana sarılıyorum. Buraya bir şey talep etmek için gelmedim. Biz şehit yakınları aileleri, sizin döneminizde onurla, izzetle sokağa çıkar olduk. Her türlü ihtiyacımız karşılandı. Her türlü derdimize derman oldunuz. Teşekkür etmeye geldim’ dedi.”

Vatandaşlara, “Şehitler diyarı Çorum, bizim şehitlerimizin emanetine sahip çıktığımıza şahitlik eder misiniz? Onların emaneti bu al bayrağı yücelttiğimize, dünyanın her yerinde onurla dalgalandırdığımıza şahitlik eder misiniz” diye  seslenen Başbakan Davutoğlu, “evet” yanıtını alması üzerine, “İşte bizim için dava budur” karşılığını verdi.

Davutoğlu, Türkiye’nin 2002 döneminde yaşadığı sıkıntıları da anımsatarak,  ''2002 Türkiye’sini düşünün, yani IMF kapısında borç bekleyen Türkiye’yi, kendi tankını yapamayan başka ülkelerden ödünç, hibe isteyen Türkiye’yi, yani esnafın yazar kasayı kırdığı Türkiye’yi. O Türkiye’den sizleri kim kurtardı? Türkiye’de IMF borcunu bitirip, borç verecek şekilde, kudretli bir devleti kim inşa etti? Kendi tankımızı yapıyoruz. Kim yaptı? Kendi helikopterimizi yapıyoruz. Kim yaptı? Kendi savaş uçağımız yapacağız, tasarımları bitiyor, kim yapıyor? Onlar konuşur, AK Parti yapar'' diye konuştu.

Davutoğlu, alandakilerin, “Dik Dur eğilme bu millet seninle” şeklinde slogan atması üzerine de “Aziz Çorumlular, Allah aşkına, ilmini irfanını, hikmetini Akşemseddin'den alan bir ilim adamı olarak ben, devlet ahlakını Şeyh Edebali’den alan bir Başbakan olarak ben, herhangi bir gücün karşısında eğilir miyim? Çorum arkamdaysa, herhangi bir güç karşısında hiçbir taviz verir miyiz” değerlerdirmesinde bulundu.

“Karşımızda üç tane parti var görünüşte. Bir de paralel parti” ifadelerini kullanan Başbakan Ahmet Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Paralel devletten sonra paralel parti kurdular. Hepsi birden dört ediyor ama biz Çorum’dan 4 milletvekiliyle bu dördünün hesabını göreceğiz. Değil mi? Diyorlar ki eski Türkiye’yi geri getirelim. Yani hastane kapısında emeklilerimizin vefat etiği, günlerce emekli maaşı almak için kuyrukta beklediği, okullarımızda sınıfların 80-100 kişi olduğu, Türkiye'nin itibarının yerle bir edildiği bu eski Türkiye’nin geri dönmesine siz, izin verir misiniz?”

(Sürecek)