AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıları kınayarak, Birleşmiş Milletler’in oradaki zulmü görmesi gerektiğini söyledi.

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki incelemelerinin ardından ziyaret ettiği Selçuklu Mezarlığı’nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Çalık, Selçuklunun başşehri Ahlat’tın çok daha önceden görülmesi gereken bir şehir olduğunu vurguladı. Çalık, “Şu anda atalarımızın yatmış olduğu toprakların üzerindeki bin yıllık bir Selçuklu Mezarlığı’ndayız. Ahlat’taki bu mezarlığı 12 yılda ayağa kaldırmak tabi ki çok zordu. Geçmiş dönemlerde Başbakan ve Cumhurbaşkanımızın da buraya ziyaretleri olmuş. Selçukludan günümüze, 1071 Malazgirt Zaferi ve Alparslan’ın burada bırakmış olduğu izler var. Dolayısıyla biz kökü mazide olan ve gözü arkada olan bir millet olarak geleceğimizi inşa ederken, geçmişimizi de mutlaka hatırlayarak ve yaşatarak ayağa kaldırmamız lazım. Bin yıllık bir mazisi olan bu mezarlığın Kültür Bakanlığımız tarafından hem Başbakanımız hem de Cumhurbaşkanımız tarafından takip edildiğini biliyoruz. Bundan sonraki süreçte de Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun da bir kez daha maziye, geçmişe ve atalarımıza olan merakını biliyoruz. Başbakanımız Bitlis’e geldiğinde mutlaka Ahlat Selçuklu Mezarlığı’nı ziyaret etmesini isteyeceğim. Buranın da bütçelerinin artırılması gerekir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yapmış olduğu saldırıları kınayarak, “2000 yıllarında Mescid-i Aksa’ya gittiğimde orada rahat ibadet edilebilmesi temennisinde bulundum. Ama o günden bugüne İsrail katliamı halen devam ediyor. Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesidir. Dolayısıyla ilk kıblemize yapılan saldırı Kabe’ye yapılan saldırı gibidir. Mescid-i Aksa bizim için çok önemlidir. Kur’an-ı Kerim’imizin yerlere atılması, camiye botlarla girilmesi ve saldırıların yapılıyor olması hepimizin lanetlediği ve şiddetle kınadığı barbarlığın aşikar göstergesidir. Bu vesile ile geçmişten günümüze gelen en önemli İslam Mezarlığı’ndan bir kez daha dünyaya seslenmek istiyorum. Filistin’de ölen çocukların, bebeklerin, kadınların ve yapılan zulmün herkes farkına varsın. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi özellikle İsrail’in yapmış olduğu zulümleri ve saldırıları mutlaka görmeli ve tedbir almalıdır. Çocukların, bebeklerin ve kadınların katlini yapan İsrail için gerekli tedbir alınmalıdır. Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Herkes kendisine çeki düzen vermelidir” dedi.