AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, "Uygulanan disiplinli mali politikalar sayesinde istikrar sağlanmıştır. 2015 bütçesinde de bu görülmektedir" dedi.

AK Partili Çiftçi, TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı yönelik değerlendirmelerde bulundu.

12 yıllık AK Parti hükümetleri döneminde yapılan reformlar ve politikalar sonucunda ekonominin istikrar kazandığını ve sürekli büyüdüğünü belirten Çiftçi, "2015 bütçesi AK Parti’nin 13. bütçesidir. AK Parti hükümetleri bu bağlamda yaptıkları disiplinli, şeffaf, insan odaklı, yatırım ve istihdamı destekleyen bütçelerle bugüne kadar hizmet etmiş ve halkımızı kalkındırmıştır" dedi.

"Bütçe yapma hakkının demokrasilerin olmazsa olmazı" olduğunu vurgulan Çiftçi, "İktidarların topladığı vergileri ve kamu kaynaklarını nerede harcadığını ve nasıl kullandığını toplumun ve temsilcilerinin bilmesi demokrasinin gereğidir. Uygulanan disiplinli mali politikalar sayesinde istikrar sağlanmıştır. 2015 bütçesinde de bu görülmektedir. Ekonomik gelişmeye paralel olarak, ülkemizin demokratikleşmesi ve ileri demokrasiye ulaşması için reformlar yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir. Temel hak ve hürriyetlerin korunması, yasakların kaldırılması ve özgürlükler ortamının doğması için anayasal ve yasal reformlar yapılmıştır. Dünyadaki ekonomik krize rağmen iktidarımız süresince ortalama yüzde 5.1 büyüme sağlanmıştır. Ülkemizde hükümetlerimizin yaptığı bütçeler ve aldığı kararlarla vergi yükü azalmıştır. Türkiye OECD ülkeleri arasında en düşük vergi yüküne sahip 6. ülkedir. Aynı şekilde İstihdam üzerindeki vergi yükü de azalmıştır" ifadelerini kullandı.