ÇANKIRI (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Çankırı Belediyesince kurulan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki sokak iftarına katıldı.

Gül, Atatürk Bulvarı'nda kurulan sokak iftarında Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman ve bazı partililerle birlikte sofraları gezerek vatandaşlarla bir süre sohbet etti. 

Belediye Başkanı Dinç ile yemek dağıtan Gül, yanına gelen çocuklara şeker ikram etti.

Gül, iftar sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, güzel bir atmosferde bulunduklarını söyledi.

Geçen yıl da Çankırı'da kurulan sokak iftarına katıldıklarını belirten Gül, "Bu sofrada zengini ve fakiri ile ramazanı yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Herkes aynı sofrada orucunu açıyor. Biz de onlarla eşlik etmek için geldik. Tek tek sofraları gezerek sohbet ettik. Başbakanımızın da Çankırılılara selamı vardı, onu ilettik" dedi.

Dinç'i organizasyondan dolayı kutlayan Gül, şöyle konuştu:

"Çankırı'da bu sofrada bir arada olduğumuz için, bu ülkede huzur içinde orucumuzu açtığımız için dualar ederek orucumuzu açacağız. Burada bulunan herkesin orucunu Allah kabul etsin diyorum."

Dinç ise ramazanı dolu dolu yaşadıklarını ifade ederek, "13 bin insanımızla iftar soframızı paylaşıyoruz. Katılımdan çok memnunuz. Bu sadece iftar sofrası değil, gönül sofrası. Biz mahallelilik kültürünü mahallelilik bilincini aşılama adına bu iftarlarımızı sürdürüyoruz. Her geçen gün daha fazla insan iftarlara katılıyor. Bu da insanımızın ne kadar birlik beraberliğe aç olduğunu gösteriyor" diye konuştu.