İstanbul’un Bağcılar Belediyesi, hükümet tarafından başlatılan proje kapsamında Bitlis’in Tatvan Belediyesi ile kardeş oldu. Tatvan’da yapılan toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Kobani olaylarına değinerek, "Bu vandalizmi hiçbir anlayış kabul edemez" dedi.

“Kardeş Belediye Projesi ve Yerel Yönetimler Toplantısı” için Bitlis’in Tatvan ilçesine gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilk olarak Kobani bahanesiyle ilçede çıkan olaylardan dolayı ilçede zarar gören yerleri ziyaret etti. Ardından Tatvan Belediyesi’nde düzenlenen programa katılarak bir konuşma yapan Abdulhamit Gül, Kurban Bayramı’ndan sonra yaşanan olaylara atıfta bulunarak, “Kurban Bayramı gibi en önemli günlerimizden birinde yapılan bu saldırılar gerçekten insanlıkla, inancımızla asla bağdaşmayacak olaylardır ve bunu hep beraber yaşadık” dedi.

“HDP, AKLINI BAŞINA ALSIN”

Kendilerinin hem Tatvan halkına hem de Tatvan Belediyesi’ne, "Geçmiş olsun" demek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, "Geçmiş olsun" mesajlarını iletmek üzere ilçeye geldiklerini belirten Gül, “Tatvan halkının yanında olduğumuzu göstermek için bugün buraya geldik. Yaşanan olaylar, molotof bombalarıyla gerçekten bizzat Tatvan halkına ve bölge halkına yapılan en ağır saldırıdır. Bu vandalizmi hiçbir anlayış kabul edemez. Tabii ki bu olaylarda etkisi olan, bu olayları yapan herkes yargı karşısında gerekli hesabı verecektir. Bunlarla ilgili bütün hazırlıklar ve tedbirler alındı. Bir daha asla Tatvan halkı, Bitlis halkı ve bölgedeki halk bu tür olaylarla karşılaşmayacaktır. Bu şiddet olaylarına sebep olan, sokağa insanları davet ederek bu ölümlere ortak olan HDP’nin siyasi sorumluluğunu ve aklını başına alarak hatırlaması gerekir. Umarım ki bir daha bu tür olaylar olmaz” diye konuştu.

“ÇÖZÜM SÜRECİ DEVAM EDECEK”

Çözüm sürecinin sonuna kadar devam edeceğini ifade eden Gül, “Çözüm süreci iradesinin baltalanmasına asla müsaade etmeyiz ama çözüm süreci var diye birtakım illegal yapılanmalar, birtakım örgütün bu millete, bu halkımıza yapmış olduğu şantaj, tehdit ve baskılara da asla boyun eğilmeyecektir. Kamu düzenini ihlal eden ve bu konuda, ‘Çözüm süreci var, ne yapalım?’ diye bunlara göz yuman bürokraside de bürokratlar varsa bunlarla ilgili de çalışmalar yapılıyor. Gereken her türlü adımlar atılır” ifadelerini kullandı.

“KARDEŞ BELEDİYE PROJESİ”

Hayata geçirilen ‘Kardeş Belediye Projesi’yle ilgili de bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı Gül, “Bugün Tatvan Belediyemizin yanında olduğumuzu göstermek amacıyla bölgedeki bütün belediyelerimize birer kardeş belediye, tecrübeli, bütçesi güçlü, başarılı belediye başkanlarımızla kardeş belediye olarak görevlendirme yaptık. Bugün Tatvan Belediyemizin kardeş belediyesi Bağcılar Belediyesi oldu. Bu belediyemiz bundan sonra Tatvan’a maddi ve manevi ne gerekiyorsa, neler yapılması gerekiyorsa bu hususta beraber istişare yapacaklar. Bizlerde hükümet olarak yapılacak çalışmaların takipçisi olacağız” dedi.

“BAĞCILAR’DA 45 BİN BİTLİSLİ YAŞIYOR”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, yaşanan olaylardan dolayı Başkan Fettah Aksoy’a ve Tatvan halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek, 750 bin nüfusu bulunan Bağcılar’da yaklaşık Bitlis merkezin nüfusu olan 45 bin kadar Bitlisli olduğunu söyledi. Bağcılar Belediyesi olarak kardeş belediyeleri olan Tatvan Belediyesi’yle hem tecrübelerini paylaşacaklarını hem de gereken maddi ve manevi desteği vereceklerini kaydeden Başkan Çağırıcı, bundan sonra çok güzel işlere imza atacaklarına inandıklarını sözlerine ekledi.

“BAĞCILAR BELEDİYESİ, SADECE KARDEŞ DEĞİL, AĞABEY BELEDİYEMİZDİR”

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy da ilçede yaşanan olaylardan duydukları üzüntüyü dile getirerek, “Bağcılar Belediyesi bize sadece kardeş değil, ağabey belediye olmuştur çünkü Sayın Başkanımızı 10 yıldır tanıyorum. Sayın Başkanımızın 16 yıllık bir belediyecilik geçmişi var. Dolayısıyla biz kendilerine ağabey belediye olarak hitap etmek istiyoruz. Sağ olsunlar bizi yalnız bırakmadılar, bize her konuda yardımcı olacaklarını ifade ettiler. Ben kendilerine canı gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.