DİYARBAKIR (İHA) – TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, “MİT, CHP’yi karıştırıyormuş. MİT’in başka işi gücü yok CHP’yi karıştıracak. CHP zaten 7 kocalı Hürmüz olmuş. CHP yeni karışmıyor ki, sürekli karışıyor” dedi.

Diyarbakır’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile birlikte katıldığı AK Parti Yenişehir İlçe Başkanlığı Kongresi’nde konuşan Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, çözüm sürecine değindi. Çözüm sürecinin Türkiye’nin ve AK Parti hükümetlerinin yaptığı en önemli proje olduğunu söyleyen Kuzu, “Çözüm süreci hükümetin yaptığı en önemli projelerden birincisidir. Nedeni ise, bizim enerjimizi boşa tüketen bir tablo vardı. 30 yıldır süren, 40 bin insanımız ölmüş, binlerce yetim ve öksüz var. Çözüm sürecinde çok engeller çıkardılar karşımıza. Evet, ağır aksak bu süreç gidiyor ama bu sonuna kadar gitmesi gerekiyor. Türkiye’de çözüm sürecini istemeyen çok kişi var. İsteyenler de var fakat sanki istemeyenlerin sayısı daha çok. Bu süreç hayırlı olduğu için biraz acele etmek lazım. Çünkü hayırda gecikirsek şerre dönüşür. Bu süreçte hükümetin hassasiyeti ve kamu düzeni çok önemlidir. Kamu düzenini bozarak bir çözüm sürecini ararsak bulamayız” dedi.

“KILIÇDAROĞLU GARİP GARİP BAĞLAR KURUYOR”

Kuzu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve ‘MİT’in CHP’yi karıştırmak istediği’ açıklamalarına da cevap verdi. CHP’yi ‘7 kocalı Hürmüz’e benzeten Kuzu, “Kılıçdaroğlu, Dersim olaylarını tartışmakla AK Sara’yı gizlemek için yapıldığını söylüyor. Kılıçdaroğlu, garip garip bağlar kuruyor. En son MİT ile alakadar kurduğu iddia gibi. MİT, CHP’yi karıştırıyormuş. MİT’in başka işi gücü yok CHP’yi karıştıracak. CHP zaten 7 kocalı Hürmüz olmuş. CHP yeni karışmıyor ki, sürekli karışıyor. Böyle bir şeyi neden söylüyor bilemiyorum. Sanırım yenilgiyi kabul etmeme bakımından bulduğu formüllerden biridir” diye konuştu.

“YENİ ANAYASA İÇİN 2015 SEÇİMLERİ ÖNEMLİ”

2015 yılında yapılacak seçimlerin dönüm noktası olacağını vurgulayan Kuzu, yeni anayasa mesajı verdi. 12 yıldır Anayasa Komisyonu Başkanlığı’nı yürüttüğünü aktaran Kuzu, bu süre içerisinde 10 kez anayasanın değiştiğini söyledi. Tüm bunlara rağmen yeni bir anayasanın yapılmadığına dikkat çeken Kuzu, AK Parti olarak 2015 seçimlerinde 330 sayısının yakalanması gerektiğini kaydetti. Başkanlık sistemini de savunan Kuzu, “Türkiye’de parti sayısı şuan 75’i buldu. Liderine küsüp, komşusuna hava atmak için parti kuruyor. Parti kurmak, dernek kurmaktan iyi oldu. Türkiye’de başkanlık sistemine geçilmesi gerekiyor. Türkiye’de başkanlık sistemine geçilmedikçe bu sorunlar böyle devam eder. Başkanlık sisteminde yüzde 51 oy olarak hükümet olduğu için iki partili modele geçilecektir” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda Kuzu, parti içi küskünlüklere dikkat çekerek, siyasette kırgınlık, küskünlük olabileceğini fakat bunun boyutunun çok ileri götürülmemesi gerektiğini söyledi. Kuzu, AK Parti’nin kurucu üyesi olduğunu ifade ederek, başından beri işin içinde olduğunu, küsmesi gereken bir kişi varsa kendisi olduğunu kaydetti.

Kongreye AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Cuma İçten, Galip Ensarioğlu, Oya Eranot, Süleyman Hamzaoğulları, İl Başkanı Aydın Altaç, çok sayıda partili katıldı.