AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, MİT tırları olayının doğrudan vatana ihanet ve casusluk olayı olduğunu kaydederek, “Bu suçu, bu fiili her kim işlediyse işlesin bu suçun sanığı olacaktır” dedi.

Özkaya, termal bir otelde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında önce gündemdeki yerini koruyan Fetullahçı terör örgütü (FETÖ) soruşturmalarına değinen Özkaya, yıl sonuna kadar mahkemelerin FETÖ sanıkları ile ilgili bir kısım kararlar vermesinin beklendiğini hatırlatarak, “Ülke olarak ilginç bir Haşhaşi yapılanmasıyla karşı karşıyayız. Adamlar, her türlü suçu işlemiş, insanları katletmiş, insanların çiğnenmesi emrini vermiş adam, hiçbir şey olmamış gibi, hiçbir vicdan azabı duymadan, utanmadan sıkılmadan, yalan söylemeye, bizim aklımızla alay etmeye, bizi enayi yerine koymaya devam ediyor. Dünyanın hangi ülkesinde bir ülkenin kendi vatandaşını korumakla görevli bir kuvvet, kendi vatandaşına bomba atarak, onların üzerinden tankla geçerek, savunma yapar, tedbir alır. Bunlar bizim aklımızla alay ediyor. Ama kendileri için ağırlaştırılacak sonuçtan habersiz olarak bekliyorlar. Ömür boyu müebbet hapis cezasını alıp ceza evlerinde kalacakları günler çok uzak değil. Mahkemeler hızla yürüyor. Onlar da bu ağır cezaları alacaklar. Hep beraber Türk adaletinin vereceği kararı bekliyoruz. Bu yılın sonuna doğru bir kısım kararların verileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

“Bunlar bu devletin vatandaşı, bu milletin evladı olamaz”

Gündemde sıcaklığını koruyan ’MİT tırlarının durdurulması’ konusuna da değinen Özkaya, açıklamasında şunları söyledi:

“MİT tırları doğrudan bir vatana ihanet ve casusluk olayıdır. Bu suçu, bu fiili her kim işlediyse, işlesin bu suçun sanığı olacaktır. Kim bunu yapmışsa Ahmet, Mehmet olması önemli değil. Bir ülke kendi milli güvenliği için, kendi ulusal sınırları için, devletinin egemenlik hakları için, her türlü tedbiri alma hak ve yetkisine sahiptir. Bakın bugün Amerika Birleşik Devletleri, bin tırı geçti, terör örgütü PYD’ye verdiği silah. PYD’ye silah gönderenlere tek kelime etmeyenler, Türkiye Cumhuriyeti devletinin milli egemenliğini, egemenlik haklarını korumak, kendi vatandaşlarının, bölgedeki gönüldaşlarının, soydaşlarının menfaatlerini korumak için yapmış olduğu yardımları bütün dünyaya deşifre etmek için gayret sarf etmesi, Türk devleti yöneticilerinin uluslararası mahkemelerde yargılanması için çalışanlar, bu devletin vatandaşı, bu milletin evladı olamaz.”

Özkaya, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.