AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Osmanlıcanın bir zorunlu veya seçmeli ders olmasına karşı çıkanlara seslenerek, “Ahlat’tan, buradaki Selçuklu Mezarlığı’ndan bir ışık tutmak lazım. Ecdadımızın torunları Osmanlıca bilseydi ve okuyabilseydi, bu kitabeleri okuyabilecekti ve tarihimizi daha iyi anlayabileceklerdi” dedi.

AK Partili Necdet Ünüvar, Ahlat ziyareti kapsamında Selçuklu Mezarlığı’nı gezdi. Burada bir açıklama yapan Ünüvar, Ahlat’ta gördüğü ilgiden dolayı memnuniyetini belirterek, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini çok beğendiğini söyledi.

Ahlat’ta, ecdadımızın mezarlığında bulunmaktan, onların ruhuna fatiha okumaktan gerçekten çok mutlu olduğunu belirten Ünüvar, şöyle konuştu: “Burası, İslam dünyasının en büyük mezarlığı. Sekiz bin civarında ecdadımız burada yatıyor. Hayranlıkla onları izliyoruz, onları takip ediyoruz, onların ruhuna fatiha gönderiyoruz. Çünkü onların Anadolu’nun bir İslam yurdu olmasında çok büyük etkenleri vardır. Onları rahmetle anıyoruz. Ahlat Selçuklu Mezarlığı’ndan şunu da belirtmek istiyorum. Ahlat’tan, buradaki Selçuklu Mezarlığı’ndan bir ışık tutmak lazım. Buradaki mezarların üzerinde Osmanlıca kitabeler, Osmanlıca yazılar var. Bu ecdadın torunları bu yazıları okuyamıyor. Osmanlıcanın bir zorunlu veya seçmeli ders olmasına karşı çıkanlara buradan sesleniyorum. Ecdadımızın torunları bu dili bilseydi ve okuyabilseydi, bu kitabeleri okuyabilecekti ve tarihi daha iyi anlayabilecekti. Ecdadın bu Anadolu topraklarını İslam yurdu yapmak için neler çektiklerini, ne tür zahmetlerle karşılaştıklarını ve burayı nasıl İslam yurdu, Türk yurdu haline getirdiklerini daha rahat anlayabileceklerdi.”

AK Parti Adana Milletvekili Prof.Dr. Necdet Ünüvar’ın Ahlat gezisine Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve AK Parti Ahlat İlçe Başkanı Oğuz Atılgan da eşlik etti.