Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün “Karaman-Konya-Ankara-İstanbul Hızlı Tren Bağlantısı ve Konya-Karaman-Mersin-Adana bağlantısı ihalesi sonuçlandı” müjdesini verdi.
Akgün yaptığı yazılı açıklamada: “Karaman’ı ulaşımda önemli bir noktaya taşıyacak olan ve ilimizin Konya-Ankara-İstanbul Hızlı Tren Bağlantısı ve Konya-Karaman-Mersin-Adana bağlantısını gerçekleştirecek olan Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı, Karaman kamuoyunun yakından takip ettiği gibi bu yılın Mart Ayı’nda gerçekleşmişti.
İhalenin değerlendirilmesi işin mahiyeti gereği çok uzun süre almış ve çalışmaların uzamasına neden olmuştur.

TCDD Genel Müdürü Sayın Süleyman Karaman’dan edindiğimiz bilgiye göre uzun süren ihale değerlendirmesi sona ermiş olup, Konya-Karaman Hızlı Tren hattının ihalesini Kolin İnşaatın aldığı ve hat çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlayacağı ifade edilmiştir.

Karamanın sosyal ve ekonomik gelişimi için çok önemli gördüğümüz projede çalışmaların başlayacak olması bizleri sevindirmiş olup, emeği geçen tüm yetkililere Karaman Halkı adına teşekkür ediyorum.” dedi.

ENERJİ İHTİSAS BÖLGESİ İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Öte yandan Mevlüt Akgün “Karaman İlimizi özellikle güneş enerjisinde öne çıkaracak ve bu konuda ciddi yatırımların ilimize kazandırılmasına ön ayak olacak olan Karaman Enerji İhtisas Bölgesi için çalışmalarımız devam etmektedir.”dedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner YILDIZ’ın Karaman’daki temasları sırasında yeniden ivme kazanan Enerji İhtisas Bölgesi çalışmalarında teknik alt yapı değerlendirmeleri devam etmektedir. Gerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, gerekse Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde Karaman’ın Enerji İhtisas Bölgesi Alanı ilan edilmesinde başlangıçta olumsuz görünen değerlendirmeler ve endişelerin giderildiği ve İhtisas Bölgesi ilanının önünde engel kalmadığı ifade edilmiştir.

Enerji alanında Karaman’a değer katacak olan çalışmaların hayırlı olmasını diler, emeği geçen tüm yetkilelere Karaman Halkı adına teşekkür ediyorum .” dedi.