Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, 17-25 Aralık’ta darbe girişimin yapıldığını dile getirdi.

17-25 Aralık’ın hükümet ve millet iradesine yönelik yapılan darbe girişimi olduğunu aktaran AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, darbe girişimine karşı en iyi cevabın 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde verildiğini söyledi. Siyasetin, millet iradesinin hizmete yansıdığı tek yol olduğunu ve bunun dışında hiçbir yolu tanımadıklarını belirten Altaç, "Biz, milletin iradesinin üzerinde hiçbir gücü tanımıyoruz, saygı göstermiyoruz, ona hiçbir zaman için de itibar etmiyoruz. Bunu her zaman her yerde de açık açık söylüyoruz. Milletin iradesi dışında hiçbir irade hakim olmayacaktır, paralel yapının 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerini unutmayacağız ve bu yapının Türkiye’de artık kendisine yer edinemeyecek. AK Parti olarak bu aşamadan sonra, hiçbir şekilde paralel örgütün bu ülkede bir daha yuvalanabileceği, örgütlenebileceği bir ortam ve yer bırakmayacağız" dedi.

AK Parti iktidara geldiği 2002 yılından bu yana devlet içerisin yapılanmış illegal yapılarla mücadele ettiğini ve bu günde paralel yapı ile mücadele edeceklerini ifade eden Altaç, "Bu devletin esas sahibi millettir. Milletim iradesine yapılan her türlü girişime asla müsaade etmeyeceğiz. Şunu herkes iyi bilsin ki bu ülkede artık darbeler dönemi tamamen kapanmıştır. 17 ve 25 Aralık bu ülkeye yapılan darbe girişimi olarak kayıtlara geçmiştir. Yükselen ve ilerleyen Türkiye’nin durdurulması çabasıdır. AK Parti döneminde Türkiye hayatın her alanında dünya standartlarının üstünde bir ülke konumuna gelmiştir. AK Parti 77 milyon vatandaşın göğsünü kabartacak hizmetlere imza attı. Milletimiz 2023 hedeflerinin paralel ve illegal Yapılar tarafından çalınmasına, engellenmesine asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.