Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Ana Par Genel Başkanı Ahmet Özal, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ı ziyaret etti.

Ana Par Genel Başkanı Ahmet Özal, Genel Başkan Yardımcıları İrfan Çavuşoğlu, Nur Gözüküçük, Diyarbakır İl Başkanı Fikri Yontürk, Bursa İl Başkanı Oğuzhan Aygün ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak’a makamında ziyarette bulundu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, konuklarını Genel Sekreter Fethi Suvari, Meclis üyeleri Erkan Erenci ve Kerem Canpolat ile birlikte karşıladı.

Ziyarette konuşan Ana Par Genel Başkanı Ahmet Özal, mecliste Türkiye’nin siyasetine daha genel müdahale etme şansın var olduğunu söyledi. Özal, "Daha üst düzey politikalar yürüterek, toplumun önüne biraz yol açıcı, yol gösterici, biraz stratejik bir işleyişi vardır. Burada da doğrudan hayata dokunuyorsun, insanların gündelik hayatlarını değiştirme şansı var, bunun imkanları var. Halkla birliktesin. Birkaç yıl önce Diyarbakır’a geldim. Şehri çok güzel buldum. Diyarbakır’ı ziyaret etmek istiyordum. Halkla görüşüp çözüm sürecine yaklaşımını öğrenmek istedim. Bu Türkiye için çok önemli bir konudur. Birde kendi gözlerim göreyim dedim. Dolaştım. Halkla konuştuk. İnşallah yakında tekrar geleceğim. Rahmetli Turgut Özal’dan bugüne kalan en önemli mirasın Kürt meselenin çözülmesiydi. Parti olarak buna ağırlık vermek istiyoruz. Bölgeye geldik" dedi.

Daha sonra konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak da en çok ihtiyaçları olan şeyin bu olduğunu belirterek, "Konuklarımızı Diyarbakır’da görmekten memnuniyet duyuyoruz. Özellikle ifade etmek istiyoruz. Merhum Özal, çok özel bir insandı. Türkiye tarihine, gerçekten bir dönüm noktası olabilmiş, yepyeni bir dönemin açılmasına hizmet etmiş son derece önemli, değerli bir insanımızdı. Tabi Diyarbakır’da özel bir kent, o nedenle sizlerin burada olması, haklarımızın barış ve özgürlüğü temsil eden bu kentte bulunmanız bizim için önemli. Merhum Özal’ı yitirmiş olmak, çok büyük bir kayıp. Hele hele ölümünün tartışmalı olması, öldürülmüş olma ihtimali ve bu konuda, güçlü emarelerin bulunması. Tabii ki hepimizin hassasiyetle üzerinde durması ve aydınlatması gereken bir konudur. Aslında Sayın Özal şahsında Türkiye toplumuna bir bütün olarak Kürt’ü ile Türk’üyle, çözüme olan inancını kırmak istediler. Bunun mümkün olmadığını göstermeye gayret ettiler. Ama milyonlarla insan yine özgürlük, barış, çözüm konusunda ısrar etti. Son derece önemliydi. Bugün gelinen aşamada barış ve çözüm, hepimizin arzusu, temennisi ve mücadele gerekçesidir" diye konuştu.

Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.