ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, "AKP'nin yaptığı, bizim eleştirdiğimiz her şeyi, her yanlışı şu anda CHP'nin yaptığını görüyoruz. İşin ilginç tarafı eleştirdikleri her şeyi yapıyorlar" iddiasında bulundu.

Tarhan, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı binasının açılışında yaptığı konuşmada, Anadolu Partisini gençlerden ve kadınlardan oluşan bir kadroyla kurduklarını, Türkiye'yi değiştirmek, daha özgür ve çağdaş olmasını sağlamak için 81 ilde seçim çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Seçim barajını aşmak istediklerini dile getiren Tarhan, "Biz bölmek için değil, birleştirmek için, büyük bir Türkiye partisi olmak için yola çıktık. Birleşerek büyüyen bir Türkiye'yi hedef alıyoruz. Barajlar yıkmak içindir" ifadesini kullandı.

Bir gazeteci, Tarhan'a, CHP'lilerin "Eskişehir'de 3 milletvekilini garantiledik, 4'üncü milletvekilini çıkarmaya çalışıyoruz" sözünü hatırlattı. Tarhan, bunun üzerine şunları kaydetti:

"Herkesin vaatler yarışına girdiği, sağa sola paralar, şekerler dağıttığı bir süreçtir seçim süreci. Her şey söylenebilir ama 8 Haziran'da göreceğiz bunları. Herkesin her şeyi söylemesi mümkün. AKP'nin yaptığı, bizim eleştirdiğimiz her şeyi, her yanlışı şu anda CHP'nin yaptığını görüyoruz. İşin ilginç tarafı eleştirdikleri her şeyi yapıyorlar. Uçuk projeler, hayal tacirliği, Sülün Osman edaları. Bunlarla Türkiye demokrasisi de geleceği de bir şey kazanmaz. Siyaset, şeker dağıtma sanatı değildir, para saçma değildir. Derinlikli, ruhu ve kökü olan projelerle halkın önüne çıkmak gerektiğini düşünüyoruz."

Daha sonra, Ali İsmail Korkmaz'ın heykelinin bulunduğu alana giden Tarhan, esnafı ziyaret etti.