Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, “Oranı şimdi söylemeyim ama ben muhalefet değil amacımız iktidar diyorum” dedi.

Anadolu Partisi’nin Kurucular Kurulu Kongresi, Ankara Sheraton Oteli’nde yapıldı. Tek adayın gösterildiği kongrede Emine Ülker Tarhan Anadolu Partisi Genel Başkanı olarak seçildi. Emine Ülker Tarhan basın mensuplarının sorularını cevapladı.

“Bir araştırma şirketinin anket çalışması sonucunda Anadolu Partisi’nin oy oranının yüzde 8,04 olarak çıkmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Tarhan, şöyle cevap verdi:

“Partimiz kurulalı 15 gün oldu. İlk kongremizi yapıyoruz. Biz baraj sorunumuzun olmadığımızdan zaten emindik. Bizim için hiç şaşırtıcı değil. Başlangıç oranı o. Biz onun çok üzerinde bir oran bekliyoruz. Oranı şimdi söylemeyim ama ben muhalefet değil amacımız iktidar diyorum. Bu ülkede siyasetin tıkandığını görüyoruz. Bir çıkış noktası arıyoruz. Onun için Anadolu Partisi önemli bir adres olduğunu düşünüyorum. Bir halk hareketi ve çok umutluyum.”

“Ankette sadece oylarda sadece AK Parti de bir düşüş görülüyor. AK Parti kitlesinde mi oy geliyor?” sorusuna ise Tarhan, şunları söyledi:

“Bilemiyorum tekniğini. Onu bilemiyorum ama kararsızlar diye yazıyordu gazetede öyle gördüm. Ayrıntılarını teknik ayrıntılarını bilemiyorum ama bizim için tabii ki güçlü bir başlangıç, 165 günlük bir parti için.”