AK Parti Sarıyer İlçe Kongresine katılan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, “Paralel örgüte yapılan operasyonu medya operasyonu gibi göstermeye çalışıyorlar” dedi.

AK Parti Sarıyer 5. Olağan İlçe Kongresi’ne katılan AB Bakanı Volkan Bozkır ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu Türkiye’de yaşanan güncel gelişmelere dair açıklamalarda bulundular.

Mehter konseri ile başlayan ve özellikle AK Parti Sarıyer Gençlik Kollarının coşkusunun damga vurduğu kongrenin sunuculuğunu, AK Parti Sarıyer’e dahil olan ünlü sunucu İkbal Gürpınar yaptı. Gürpınar’ın okuduğu Mescid-i Aksa Şiiri salondaki duygu ve coşkuyu, doruk noktasına taşıdı.

Yeniden AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığına seçilen Salih Bayraktar “Yeni Türkiye” İdealine vurgu yaptığı konuşmasında, öncelikle 2015 genel seçimler, sonra da yerel seçimleri hedefleyen bir yönetim kurduklarının altını çizdi. Bayraktar; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın rotasını çizmiş olduğu Büyüyen Türkiye hedefiyle, Sayın Başbakanımız Profesör Doktor Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde yürüdüğümüz “Yeni Türkiye” yolunda, üzerimize düşen görevi sonuna kadar yapıp, Yeni Türkiye vizyonunda, Yeni Sarıyer olarak yerimizi alacağız” dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuna değindiği konuşmasında "Meseleyi yanlış algı yaratmak amacıyla bir medya operasyonu gibi göstermek istiyorlar. Bugünkü operasyon, bir basın yayını susturma operasyonu değil, bir örgüte karşı başlatılan azimli ve kararlı bir mücadelenin işidir" dedi. Kuzu, operasyonun 2010 yılında Mehmet Doğan ve arkadaşlarına karşı başlatılan ve bu kişilerin 17 ay hapis yatmasıyla sonuçlanan operasyonla ilgili olduğunu belirtti.

hakikaten teslim edilmez" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti iktidarının ekonomide önemli başarılara imza attığını söyleyerek, Merkez Bankası’ndaki döviz rezervinin 28 milyar dolardan 136 milyar dolara çıktığını, evlerde bilgisayar, internet sahipliğinin artığını, doğalgazın 9 şehirden 63 şehre yayıldığını, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmış 6 bin kilometreye ilave olarak 17 bin 500 kilometre bölünmüş yol inşa edildiğini kaydetti.

Daha çok tünel, köprü, yol yapacaklarını ve hızlı tren ile uçak sayısını artıracaklarını dile getiren Bozkır, Türkiye’yi refahta gıpta edilen ülke haline getireceklerini söyledi.

Konuşmalardan sonra oy kullanma işlemine geçildi. 400 delegeden 318’inin oy kullandığı seçimlerde, Salih Bayraktar 291 oy alırken, 9 oy geçersiz sayıldı.