Türkiye’nin yeni bir anayasa ihtiyacı olduğunu söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Anayasa Mahkemesi’nin hükümete ayak bağı olduğunu ileri sürdü.

Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Türk Dili ve Edebiyatı Derneği’nin davetlisi olarak Bursa’ya geldi. Derneğin düzenleyeceği panele konuşmacı olarak katılacak olan Erdem, AK Parti İl Başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türkiye’nin dinamik ve güçlü bir ülke olduğunu söyleyen Erdem, "AK Parti ile ülkemiz daha dinamik bir hale geldi. Dünyanın parlayan ülkelerinden biri haline geldik. Yeni dönemi ’Yeni Türkiye’ olarak adlandırıyoruz. Yeni Türkiye, insan hak ve hürriyetlerine saygılı, hürriyetçi ve daha güçlü bir Türkiye olacaktır. Zamanında bir yılda üç seçimi kaldıramayacağımızı söylediler. Bunların iki tanesini yaptık. Türkiye birçok seçimi kaldırabilecek bir güce sahiptir. Ülkemizin ekonomisi artık daha güçlü. Bizler büyük projeleri hayata geçirdik. Yeni yapılan yollar ve hızlı trenle Bursa, İstanbul ve İzmir’e daha yakın olacak. Yeni dönemde Bursa daha güçlü bir hale gelecek. Biz parti olarak vaat ettiklerimizi gerçekleştirdik. Birçok mega projeyi hayata geçirdik. Halkımız bize güveniyor ve destek veriyor. 2015 seçimlerini çok önemsiyoruz. Önümüzde bir kongre süreci var ve yıl başına kadar tamamlanacak. 2015 seçimleri 2023 kadrolarının oluşacağı bir seçim olacak. 30 Mart mahalli seçimlerinden aldığımız güçle cumhurbaşkanlığı seçimine girdik. Buradan aldığımız enerjiyle de 2015 seçimlerine gireceğiz" dedi.

Bugün Türkiye’nin en önemli meselesinin yeni bir anayasa olduğunu söyleyen Erdem, "Dün sosyal medyada intihar videosu yayınlayan birini gördük. Bunların olmaması lazım. Çoğu yerde Anayasa Mahkemesi bize ayak bağı oluyor. Yaptığımız icraatların önüne geçmeye çalışıyor. Meclis’te oluşturduğumuz komisyonla yeni anayasa çalışmaları başlattık. Ancak yeni anayasa yapabilmek için belli bir çoğunluğa ihtiyacımız var. Yeni dönemde Türkiye yeni bir Anayasa’ya kavuşmalıdır" diye konuştu.

Türkiye’nin dış politikasından da bahseden Erdem, şunları söyledi:

"Bugün Irak’ta, Suriye’de ve Kobani’de yaşananları bizler yapmadık. Türkiye insanlara kapılarını açtı ve onları misafir etti ama belli çevreler Gezi olaylarında olduğu gibi yaşananları bahane ederek ortalığı karıştırdı. Gayeleri Türkiye’yi karıştırmak. 6-7 Ekim tarihlerinde yaşanan olaylar da bunu gösterdi. Suriye’de Esed’i Batılı devletler destekliyor. Eğer destek almasaydı bugün yaşananların hiçbiri olmazdı. Türkiye, dış politikasında ne kadar haklı olduğunu gösterdi. Biz millet olarak bunların da üstesinden de geleceğiz. Yeni Türkiye çok farklı olacak. Bunu hep birlikte göreceğiz."