Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Arnavutluk ve Türkiye arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin ilerletilmesine katkı sağlanması kapsamında Arnavutluk-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası’na ofis malzemeleri ve donanım desteğinde bulundu.

Türkiye’nin Arnavutluk Büyükelçiliği teşvikiyle Arnavutluk’taki önemli yatırımcılar tarafından kurulan, Arnavutluk ve Türkiye arasındaki ticaretin ve ekonomik ilişkilerin ilerletilmesini hedefleyen odanın tefrişatı TİKA tarafından gerçekleştirildi.

TİKA tarafından yapılan projenin açılışı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışa ayrıca, İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Türkiye Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, TİKA Arnavutluk Koordinatörü Prof.Dr. Birol Çetin ve Türk işadamları katıldı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci törende yaptığı açıklamada, Arnavutluk ile Türkiye’nin dost ve kardeş iki ülke olduğunu belirterek, “Biz Arnavutluk’u, stratejik bir ortak olarak görüyoruz. İki ülke arasında ticaret, ithalat ve ihracatın yanında Arnavutluk’un, Türkiye’nin bu bölgedeki en önemli açılış ve kapanış kapısı olduğuna inanıyorum” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, iki ülke arasında tarihten gelen çok önemli bir bağın bulunduğuna dikkati çekerek, “Türkler ve Arnavutlar bir araya geldiği zaman ne kadar güzel şeyler yapabildiklerini tarihte hep göstermişlerdir” diye konuştu.

Arnavutluk-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kurumun buradaki Türk yatırımcılara faydalı olması temennisinde bulundu.