AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, paralel yapı operasyonuyla ilgili yaptığı açıklamada, yargının engellenmek istendiğini vurguladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ile milletvekilleri Murtaza Yetiş, Mehmet Erdoğan ve Salih Fırat parti binasında partililerle bir araya geldi. AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen’in açılış konuşmasının ardından Grup Başkanvekili Aydın, partililere hitap ederek yeni Başkan Seyfettin Bilen ile birlikte hizmete devam edeceklerini dile getirdi.

Ahmet Aydın, ülke gündemine ilişkin yaptığı açıklamada, ‘paralel yapı’ operasyonlarına değinerek, şunları söyledi:

“Adıyaman’ın kaybedecek zamana tahammülü yok, Türkiye’nin kaybedecek zamana tahammülü yok. Oynanan oyunları, çizilen senaryoları, yazılan tüm tezgahları hepiniz çok iyi biliyorsunuz. İşte 14 Aralık operasyonu başlatıldı. Bunun başlatılmasında siyasi bir etken yok. Tamamen mağdur edildiğini düşünen bir grubun şikayeti üzerine başlatıldı."

Yargının soruşturmayı derinlemesine yürüttüğünü anlatan Aydın, şöyle konuştu: "Bağımsız ve tarafsız yargının vereceği her karara herkesin saygılı olması lazım. Daha dün 17 Aralık’ta yapılan operasyonda paralelciler ‘bırakın işini yapsın’ diyordu. Bugün tarafsız ve bağımsız yargı işini yaptığı için eleştirilmeye çalışılıyor. Dün neredeydiniz? Geçen sene 17 Aralık’ta savcılar çarşaf çarşaf basın açıklamaları yaparken ‘dönemin Başbakanı’ diyeceksiniz, meşru bir hükümet, meşru bir Başbakan işbaşındayken ‘dönemin Başbakanı’ diyeceksiniz, ‘biz hükümeti artık görevden el çektirdik’ diyeceksiniz, resmen darbe yapacaksınız. Cumhurbaşkanını, milletvekillerini, MİT’i, bu ülkenin önde gelen tüm isimlerini dinleyeceksiniz, istihbarat birimlerini dinleyeceksiniz, yardım götüren MİT TIR’larını durduracaksınız, yargıyı ele geçireceksiniz, emniyeti ele geçireceksiniz. Bir darbe yapmaya kalkışacaksınız. O gün sesi çıkmayanlar, ‘bırakın yargı işini yapsın’ diyenler, bugün bağımsız ve tarafsız yargının işini yapması noktasında, maalesef engel olmaya çalışıyorlar. Basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü diyorlar. Değerli kardeşlerim, bu ülkede kimse sorumsuz değildir. Hiç kimsenin suç işleme lüksü yoktur. Eğer bir kimse milletin iradesini gasp ediyorsa, bir başkasının özgürlüğünü gasp ediyorsa, başka bir suç işliyorsa, kim olursa olsun hukukumuzda, hukuk devletinde kural bellidir. Bu kural herkes için aynıdır. Artık üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü geçerlidir diyoruz."