Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, hükümetin jandarmaya yönelik düzenleme çalışmalarına ilişkin olarak, “Siyasallaşma iddialarına katlıyorum. Genelkurmay Başkanlığı’nın kaygılarına tamamen katılıyorum. Bu ülkemize yapılacak bir kötülük olur" dedi.

Bağımsız Milletvekili Bal, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’de terörün can almaya devam ettiğini belirterek, askerlerin karakola 500 metre mesafede saldırıya uğradığını hatırlattı. Bal, tüm uyarılara rağmen terör örgütünün silah bırakmadığı gibi Irak’ta devletleşme yoluna gittiğini kaydetti. Bal, jandarmaya yönelik değişikliğin jandarmayı siyasalaştıracağı iddialarına katıldığını belirterek, “Siyasallaşma iddialarına katılıyorum. Genelkurmay Başkanlığı’nın kaygılarına tamamen katılıyorum. Bu ülkemize yapılacak bir kötülük olur" diye konuştu.

Hükümetin dış politikadaki tutumunu eleştirerek, iktidar yetkililerinin birbiriyle çelişen açıklamalar yaptığını ileri süren Bal, "PKK ve PYD terör örgütü müdür, değil midir? Eğer hükümete, Cumhurbaşkanına, Başbakana göre PKK terör örgütü ise, PYD de onun kolu ise o zaman bizim müttefiklerimiz nasıl oluyor da ona yardım ediyor? Siz Türkiye olarak müttefiklerinize daha PKK’nın PYD’nin terör örgütü olduğunu anlatamadınız mı?” ifadelerini kullandı.

Bal, jandarmanın İçişleri Bakanlığı’na bağlanmasının ülke menfaatlerine aykırı siyasi bir adım olduğunu savundu. Bal, devlet kurumlarının parti kurumu haline getirilmeye çalışıldığını öne sürdü.