Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisa’nın Yırca köyünde 6 bin zeytin ağacının kesilmesinin zalimlik olup olmadığını sordu. Bahçeli, hükümeti yaşanan olaylara sessiz kalmakla suçlayarak, Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararının uzun süre bekletildikten sonra tebliğ edildiğini söyledi.

Parlamentoda partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, özel güvenlik görevlilerinin 17 Eylül’den bu yana diken üstünde duran Yırcalı vatandaşları darp ettiklerini, önlerine gelene saldırdıklarını belirterek, “Zulme karşı durduğunu her fırsatta duyuran aslan parçası Davutoğlu sana soruyorum, Yırca’da olanlar zalimlik, eşkıyalık değil midir? Zeytin ağaçlarına ümitlerini bağlayan kardeşlerimizi saldırganların, daha fazla kazanma hırsı uğruna insafını ve izanını yitiren serserilerin eline bırakmak devlet onuruyla bağdaşacak mıdır?” dedi.

Danıştay’ın ağaçların kesilmesinden hemen sonra yürütmeyi durdurma kararı almasına da değinen Bahçeli, “Danıştay söz konusu kararını 28 Ekim tarihinde vermiş, fakat günlerce beklettikten ve iş işten geçtikten, yani ağaç katliamı yapıldıktan sonra ilgililere tebliğ etmiştir. Danıştay kararı tebliğ edildi ediliyor derken, AK Parti’nin acele kamulaştırmayla önünü açtığı şirket ağaçlara kıymıştır. Bunun hesabı elbette kanun önünde sorulmalıdır. Meselenin daha kahredici yanı, hükümetin Soma’nın Yırca köyündeki şiddet hakkında en ufak bir beyanat vermemesi, en küçük rahatsızlık emaresi göstermemesidir. Davutoğlu’nun hiç mi vicdanı sızlamamış, yediği zeytinler hiç mi boğazına düğümlenmemiştir? Özellikle Manisalı, Somalı, Yırcalı kardeşlerim merak buyurmasınlar; Milliyetçi Hareket Partisi her zaman yanlarında bulunacak, haklarını ve hukuklarını korkusuzca savunacaktır” diye konuştu.