MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP’nin Kobane’ye destek için sokağa çıkma çağrısına ilişkin, “MHP, sokağa çekilme oyunlarına kapılmayacaktır. Sabırla ve öz cesaretiyle son sözü söylenecek günü beklemektedir” dedi.

Bahçeli, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, HDP’nin Kobane’ye destek için 1 Kasım’da parti teşkilatını sokağa davet etme destek eylemlerine çağırmasıyla ilgili değerlendirmelerini sorması üzerine Bahçeli, “MHP, sokağa çekilme oyunlarına kapılmayacaktır. Sabırla ve öz cesaretiyle son sözü söylenecek günü beklemektedir” diye konuştu.

“TEZKEREYE MHP DESTEK VERMİŞTİR TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN”

MHP’nin tezkereye destek verdiği hatırlatılarak, peşmergenin sınırdan geçmesiyle ilgili eleştirileri ve Kürt tarafının koridorun açılmasını ABD’nin istediğiyle ilgili açıklamalarının sorulması üzerine Bahçeli, şunları söyledi:

“Tezkereye MHP destek vermiştir Türkiye’nin geleceği için. Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü artırıcı bir faktör olarak. TBMM’de çıkmasını kabullenmiştir. Oradaki kavramlar iyi analiz edilmelidir. Yabancı ülkeler güçleri ile peşmergeyi bir tutmak bugünden Kuzey Kürdistan’da bağımsızlığın ilan edilmiş bir Kürdistan’ı kabullenmek demektir. Bunu dört parçalı bir Kürdistan’ın birinci ayağı olarak görülmelidir. Zaten de Cumhurbaşkanının en büyük talihsizliği bu gafletin içine düşmüş olmasıdır. ABD’nin Ortadoğu’daki emelleri yeni coğrafya çizimi bu oyunun özüdür ve buna sürüklenen ülkelerde ABD’nin uydu ülkesi olarak tarihte yerine alacaktır. Türk milleti buna layık değildir.”