MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Şüphesiz ki 10 Kasım bir ağlama, dövünme ve yas tutma günü değildir. Aziz Atatürk’ü daha iyi anlamak, eşsiz hizmetlerini samimiyetle kavramak için 10 Kasım bir fırsat, bir dönüm, bir tazelenme dönemidir” dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 76. Vefat Yıldönümü nedeniyle yayımladığı anma mesajında, “Bugün, devletimizin kurucusu, istiklal mücadelemizin lideri aziz Atatürk’ün ebediyete vasıl oluşunun 76. sene-i devriyesini saygı, özlem ve rahmetle yâd ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal 57 yıllık ömrüne birçok başarıyı sığdırmış, bu süre zarfında sayısız ilklere imza atmış, şartlara göre değişmeyen ilke ve ülküleriyle Türk tarihine mühür vurmuştur. Her kararında, her icraatında, her adımında Türk milletine inanmış, hür ve bağımsız yaşamanın vazgeçilmezliğini rehber edinmiştir” ifadelerini kullandı.

Atatürk’ün esaret altına alınmakla tehdit edilen ve toprakları paylaşılmak istenen bir milletin mücadele ruhu, kurtuluş umudu, diriliş sembolü olarak sivrildiğini belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

“Gerek askerlik hizmeti süresince, gerekse de devlet ve siyaset hayatında karamsarlığa uzak durmuş, korkuya kapılmamış, kaybetmeyi düşünmemiş, koyduğu yüksek hedeflerin peşinden ayrılmamıştır. Gazi Mustafa Kemal meşruiyetten, insanlığın evrensel prensiplerinden ve milletimizin tertemiz iradesinden en ufak bir sapma göstermemiş, taviz vermemiştir. Türk tarihinin şahsına yüklediği sorumlulukları ruhen, fikren ve vicdanen gıpta edilecek düzeyde taşımış, sonuçta Türkiye Cumhuriyeti’ni parlak zaferlerin üzerine özveri ve özgüven içinde bina etmiştir. Gazi, şimdilerde hedef alınan milli kimliği ve milli birliği istikbal uğruna seferber ederek yıkım ve tahribat ortamından gurur duyacağımız bir devleti inşa etmiştir. Bundan dolayı kendisine çok şey borçlu olduğumuz ve aziz hatırasını yaşatmanın mükellefiyetini üstlendiğimiz çok açık bir hakikattir. Şüphesiz ki 10 Kasım bir ağlama, dövünme ve yas tutma günü değildir. Aziz Atatürk’ü daha iyi anlamak, eşsiz hizmetlerini samimiyetle kavramak için 10 Kasım bir fırsat, bir dönüm, bir tazelenme dönemidir. Doğan her fani gibi Atatürk de ölümü tatmıştır. Kaldı ki bu hayatın ve inançlarımızın değişmez kaidesidir. Önemli olan Gazi’nin kutlu emanetlerine sahip çıkmak, büyük mirasına leke sürdürmemek, Türkiye Cumhuriyeti’nin payidarlığına zarar verdirmemektedir. Gazi Mustafa Kemal’in “en büyük eserim” diyerek övdüğü Türkiye Cumhuriyeti’nin sinsi, istismarcı ve art niyetli tutumlara kurban verilmemesi konusunda uyanık ve dikkatli olmak her millet evladının görevi olmalıdır. Bu düşüncelerle aramızdan ayrılışının 76. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milli mücadele kahramanlarıyla birlikte aziz şehitlerimizi minnet ve şükran hislerimle anıyor, hepsine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.”