Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, “Akdeniz Havzası’na yaklaşımımız yapıcı bir politikaya dayanmaktadır. Burada amaç, bölgede refahı ve barışı elde etmek, işbirliğini geliştirmek ve ortak mirası geliştirmek üzerine temellenmiştir” dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Ekonomik ve Mali Konular, Sosyal İşler ve Eğitim Komitesi toplantısına katıldı. TBMM Tören Salonu’nda düzenlenen toplantıda Bakan Bozkır, parlamenterlere yaptığı konuşmada Türkiye’nin Akdeniz’i öncelikli alan olarak gördüğünü vurgulayarak, “Akdeniz Havzası’na yaklaşımımız yapıcı bir politikaya dayanmaktadır. Burada amaç, bölgede refahı ve barışı elde etmek, işbirliğini geliştirmek ve ortak mirası geliştirmek üzerine temellenmiştir. Dolayısıyla bu bölgede aktif olmak üzere çalışmaktayız. Tüm bölgesel yapıların bir parçasıyız” diye konuştu.

Barselona sürecinden itibaren Türkiye’nin Akdeniz Asamblesi’ne katıldığını hatırlatan Bozkır, “Akdeniz İçin Birlik, bölgedeki en büyük oluşumdur. 43 üyesi bulunmaktadır. Sadece diyalog forumundan öte, aynı zamanda somut projeler gerçekleştiren bir yapıdır. Bölgesel ve uluslararası finans kuruluşları finansal desteklerini bu alana aktararak, birliğin onayladığı projelere Akdeniz ve bölgesel kalkınma için katkıda bulunmuşlardır. Kalkınma adına bölgeye büyük bir katkı sağlamış, bu Akdeniz için birliği daha çekici hale getirmiştir. Özellikle bölgesel ihtiyaçlarımızın karşılanması, somut anlamda barış ve istikrarın temin edilmesine katkı sağlamıştır” ifadelerini kullandı.

Bozkır, şunları kaydetti:

“Mümkün olduğunca yapıcı ve yaratıcı olalım. Bu sayede çevremizdeki ciddi sorunların aşılmasına katkıda bulunalım. Ayrıca Avrupa Birliği’ni genişleme ve komşuluk politikasının da en başarılı politika olarak önümüzdeki dönemde de uygulanmaya devam edeceğini umuyorum. Bölgedeki yaşanan ihtiyaçlar ve gereklilikler doğrultusunda ortak anlayışı teşvik edecek şekilde uygulanmasını umuyorum.”