Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Kars İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Bakan Çavuşoğlu’nu AK Parti Eski Milletvekili Mahmut Esat Güven ve parti yönetimi tarafından karşılandı. Parti Binası’na geçen Bakan Çavuşoğlu, İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş ile birlikte partililere hitaben bir konuşma yaptı. Çavuşoğlu, Ermenistan’ın komşu ülkelerin topraklarına saygı göstermediği için bölge projelerine alınmadığını belirtti. “Türkiye’nin Doğu sınırlarının 1921 Kars Antlaşmasıyla belirlendiğini hepimiz biliyoruz. Keşke Ermenistan’da burada olsaydı. Keşke Güney Kafkasya’da oluşturduğumuz bu zincirin içine bir halka olarak Ermenistan’da katılsaydı diyen Çavuşoğlu, “Bunu gönülden arzu ediyoruz. Ve bu konuda AK Parti iktidarı olarak da girişimlerde yaptığımızı biliyorsunuz. İlişkilerin normalleştirilmesi, sınırların açılması, bunu sizlerde arzu ediyorsunuz bunu biz biliyoruz, fakat Ermenistan’ın her şeyden önce komşu ülkelerine yaklaşımındaki tutumunu değiştirmesi lazım. Yani başka ülkelerin sınırlarına ve toprak bütünlüğüne saygı duyması lazım. Ermenistan bu tutumunu değiştirirse bu halkanın içine girer. Bizim onlara da her zaman kapımız açık ama öncelikle komşularının toprak bütünlüğüne saygı duymasını öğrenmesi gerekiyor” diye konuştu.

“BÖLGEDEKİ PROJELERİN KARS EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKISI OLACAK”

Bölgedeki projelerin Kars’ın ekonomisine çok önemli katkısının olacağına dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu, “Bu projelerin Kars’ın ekonomisine çok büyük katkısı olacak. Burada ticari ve turizm olarak aynı şekilde depolamaların yapılmasıyla yaratacağı istihdam ve potansiyel çok önemli. Kars’ımızın tarihi, kültürel güzelliğinin yanında projelerle ekonomik yönü de gelişerek bir cazibe merkezi haline gelecek. Kars tarihi bir şehir, kültür şehridir. Bölge için de önemli bir şehirdir ama ekonomik olarak da istediğimiz bir seviyeye gelebilmesi için bu projelerin çok önemli katkısı olduğunu bilmemiz lazım. Bu projelerin bu bölgeye ve özellikle de Kars’a çok büyük katkısı olacak. Biz zaten Kars’ın tarihi dokusunu koruyarak kalkınması ve gelişmesi için çok destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bizzat sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın himayesinde ve kontrolünde burada çalışmalar yapıldığını zaten sizlerde biliyorsunuz. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da hem Dışişleri Bakanı olarak buraya geldi hem Başbakan olarak geldi ve bu bölgeye çok önem veriyor” şeklinde konuştu.

“Güçlü Türkiye demek ne demektir biliyor musunuz? Bugün Kafkasya’da adeta bir pırlanta gibi gelişen Azerbaycan’ın teminatı demektir, Azerbaycan’ın güvenliği demektir” diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Güçlü Türkiye demek Kıbrıs’ın teminatı demektir. Güçlü Türkiye demek sadece bize gelen insanlara yardım etmek demek değildir, güçlü Türkiye demek Somali’deki kardeşlerimize hizmet götürmek oraya da hastane yapmak demektir. Sudan’daki kardeşlerimize hastane kurmak, Nijer’deki susuz insanlara su getirmek demektir. Dünyanın neresinde bir akrabamız, soydaşımız varsa Ahıska Türk’ü de olabilir Kırım Tatar’ı da olabilir, Kazan Tatar’ı da olabilir, aynı şekilde Balkanlar’da, Batı Trakya’da, Bulgaristan’da, Makedonya’da yaşayan soydaşlarımız da olabilir. Dünyanın neresinde yaşayan bir soydaşımız varsa o kardeşlerimize hizmet olarak gitmek demektir. O yüzden bizim sorumluluğumuz sadece Kars’la sınırlı değil, sadece Türkiye ile de sınırlı değil. Bu azim var, bu aşk var, bu sevda var ve mazlumların yanında olma, dünyadaki yardıma muhtaç insanların vicdanı olma hasletimiz zaten var, atalarımızdan bize kalan miras. Biz işlerimizi yaparız, biz demiryolları yaparız, otobanlar yaparız, havaalanları yaparız, hizmet ederiz. Şimdi bu hizmetleri hayal edemeyenlerde bu hizmetleri küçültmek için ‘nasıl halkın şevkini kırarız’ diye fitne yaparlar, dedikodu yaparlar, iftira yaparlar. Bugüne kadar nasıl birlik beraberlik içinde olduysak bundan sonra daha fazla birlik beraberlik içinde olmamız demektir. Bu ne demek biliyor musunuz, ortaya koyduğumuz hedeflere ulaşmak, ulaşmak için gayret sarf etmek demektir. Evlatlarımıza, gelecek nesillerimize emanet edeceğimiz güçlü bir Türkiye hedefimiz var. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz var.”

Kars’a lojistik merkez kurulacağının altını çizen Bakan Çavuşoğlu, “Hiç merak etmeyin, burada depolarda olacak ve burada yarın bu demiryolu bittikten sonra buraya ne katkı sağlayacak göreceksiniz. Şimdiden insanlar geliyor burada otel yerleri bakıyorlar çünkü burası turizminde bir merkezi olacak. Antalyalılar bile kıskanmayacak çünkü buranın konsepti farklı. Sizin bu konularda hiç endişeniz olmasın. Biz, her türlü hizmeti size getireceğiz” dedi.

Çavuşoğlu, AK Parti İl Başkanlığı’nda İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, parti yönetimi ve partililerle birlikte hatıra fotoğrafları çektirdi.