Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Bilgi çağını terör çağına dönüştürmeye çalışanların karşısındayız” dedi.

Kocaeli’de bir toplantıya katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hakkari Yüksekova’da şehit düşen 3 askere Allah’tan rahmet diledi. Bakan Çelik, bunların ülkeyi kaosa sürüklemek, ülkeyi tahrik etmek için yapıldığını belirterek şöyle konuştu: “Çarşıya ineceksiniz ve bir günü farklı geçirme heyecanı içindesinizdir. Aklınızdan geçer mi ya, bir kahpe kurşun gelip sizi ensenizden bulacak diye. Niçin bunu yapıyorlar? Kocaeli’yi, İzmir’i, Bursa’yı tahrik etmek için yapıyorlar. Ülkeyi yakıp yıkabilmek için yapıyorlar. Ama bütün bu oyunlara rağmen Urfa’da, Diyarbakır’da bütün çekişmelere rağmen en çok oy alan biziz. Seçimlerde silahların nasıl konuştuğunu biliyoruz. Ama bunlara rağmen vatandaşlarımız Türkiye’nin bütünlüğünden bölünmezliğinden yana oy kullanıyor. Onlara buradan teşekkür ediyor, selam gönderiyoruz. Bizim iç içe geçmiş bir yapımız var.”

Türkiye’de muhalefet sorunu olduğunu belirten Bakan Çelik, şunları söyledi: “Tezkereye hayır diyorlar. Bir hafta sonra Kobani’ye asker gönderelim diyorlar. Bakın muhalefet sorunu var Türkiye’de. Suriye’den 1 milyon insan geldi ama bizim ordumuz hiçbir yere çıkmadı. Şimdi ana muhalefet ile HDP ordu Kobani’ye çıksın diyor. Peki 800 bin 1 milyon insan öbür taraftan gelirken neredeydiniz. Uluslararası kanunlardan bir haber, politikalardan bir haber popülist yaklaşımlarla siyaset yapan bir muhalefete sahibiz. Sokağa çağırıyorlar. Sonra diyorlar ki vicdan. Sen gidip şu insanın kafasını ez diyorsan, masum vatandaşın iş yerini, devletin ambulansını yakıyorsun. Bunun neresine vicdan diyorsun? Bunların toplam 35 ilde sokağa çıkarabildikleri insan sayısı 120 bin. Ama Urfa’da 2 milyon insan yaşıyor. Bu durum bölgenin bunlara itibar etmediğinin kanıtıdır. Bizim ekmeğimiz peynirimiz kandır, silahtır anlayışında olanların huylarından vazgeçmediklerinin görüntüsüdür ama çok şükür milletimiz buna itibar etmemiştir.”

Ortadoğu’daki cehennemde bir şey daha dikkati çektiğini anlatan Bakan Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "Petrole yaklaşılmaya başlayınca dünyanın sesi çıkıyor. Konu petrol olmadığı zaman kim ölürse ölsün. Ama petrolün p’si görünmeye başlayınca koalisyon güçleri bu böyle olmaz, bunu çözelim diye harekete geçti. Keşke bir yıl önce geçselerdi de Türkiye bu sıkıntıları yaşamasaydı. Bilgi çağını terör çağına dönüştürmeye çalışanların karşısındayız. Bölgede sorunun kaynağının ne olduğunu bilmekte fayda var. Bu bölgeyi en iyi bilen ülke Türkiye. Türkiye’nin öncülüğünde bu soruna çözüm üretilirse bu işler kısa sürede biter. Ama kolalisyon güçleri hayır biz biliyoruz anlayışıyla yaklaşırsa, anlayın ki bölgedeki sorunlar daha da büyüyecek ve zamana yayılacaktır. Unutmayın ki biz Irak’taki sorunu yıllar önce söyledik. Buraya bu yapıyı kurarken tüm Irak’ı kucaklayacak bir yapı kurun dedik. Yaptılar mı? Hayır daha da böldüler Irak’ı. Suriye’de Arap Baharı’nın yankıları başladığında evet biz Esad ile yan yanaydık. Hatta 18 bakanımız imza attı sınır kapılarımızı açtık. Olması gerekeni yaptık. Ama kendi vatandaşına Arap Baharı diye bomba atarsan, Türkiye’nin buna göz yumması mümkün değil” ifadelerini kullandı.