Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “6-7 Ekim olayları çözüm sürecini zehirleme teşebbüsüdür. Ortamı zehirlemek suretiyle, ortama gerçekte umutsuzluk ve karamsarlık aşılamak suretiyle o olayları yaptılar” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Cuma İçten, Mine Lök Beyaz, Oya Eronat, Galip Ensarioğlu ve Diyarbakır İl Başkanı ile birlikte partisinin Yenişehir İlçe Başkanlığı Kongresi’ne katıldı. Kongrede konuşan Bakan Eker, çözüm sürecine değindi. Barış inşa etmenin savaş yapmaktan daha zor olduğunu vurgulayan Bakan Eker, AK Parti olarak bu barışı inşa ederken, kardeşliği geliştirirken barışı istemeyenlerin türlü çeşitli bahanelerle, sabotajlarla, saldırılarla engellediğini söyledi. Engelleyenlerin kendilerine rehberlik etmesine fırsat vermeyeceğini kaydeden Eker, “Biz hem Türkiye’de kamu düzenini tesis edeceğiz hem de barış, çözüm sürecini kalıcı bir barışa dönüştürecek refah adımlarını, yönetim uygulamalarını, kanuni düzenlemeleri hayata geçireceğiz. Onlar bekliyor ki biz atılan molotof kokteyllerinden, yakılan iş yerlerinden, yağmalanan dükkanlardan ve eziyet gören, yolda masum bir şekilde katledilen insanlar, bunlar bütün bu gelişmeler bizi korkutacak ve geri adım atacağız zannediyorlar. Ama biz buna fırsat vermeyeceğiz. Biz barış inşa etme sürecini kamu düzeni ile birlikte, kamu düzenini tesis etmek şekliyle birlikte hayata geçireceğiz. Bunlar bir takım kirli ve karanlık odakların taşeronluğunu yapıyorlar. Bazen içeride, bazen dışarıda milletimize zarar vermeye, milletimizin yürüyüşünü, huzur ve güven ortamını zehirlemeye çalışıyorlar. 6-7 Ekim olayları çözüm sürecini zehirleme teşebbüsüdür. Ortamı zehirlemek suretiyle, ortama gerçekte umutsuzluk ve karamsarlık aşılamak suretiyle o olayları yaptılar. Masum insanları öldürdüler’’ diye konuştu

“DİYARBAKIR’IN ŞANINA YAKIŞIR BİR PARK REKREASYON ALANI OLACAK”

Hevsel Bahçeleri’nde tarım arazilerinin yapılaşmaya açılması iddialarına da yanıt veren Bakan Eker, bu iddianın yanlış olduğunu, Bakanlık olarak Hevsel Bahçeleri ve Dicle Vadisi Projesi’ne büyük destekler sunduklarını söyledi. Bakan Eker, “Ortamı kirletmeye, zihinleri bulandırmaya ve halkın yanlış bilgi sahibi olmasına yol açıyorlar. Biz Hevsel Bahçeleri’nin Diyarbakır için ne kadar önemli bir değerde olduğunu onlardan çok daha iyi biliyoruz. Dicle Vadisi Projesi’nde bir karış tarım arazisi amacın dışına çıkacak değildir. Orası Diyarbakır’ın şanına yakışır bir park rekreasyon alanı olacak ve o şekilde düzenlenecek. Yoksa oradaki Hevsel Bahçeleri’ndeki üretim alanı ve devamındaki Hevsel Bahçeleri’nin dışındaki alanları bile biz tam koruma altına alıyoruz. Korktukları şu; aman Diyarbakır’a güzel bir eser olmasın, Diyarbakır güzelleşmesin. Niye? Çünkü bunlar gözyaşı ve kandan, işsizlik, sefaletten besleniyor. Kalkınmadan, gelişmeden olabildiğince uzak duruyorlar. Ve buna engel olmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.