Çeşitli incelemeler ve ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir’e giden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile bir çiftçi arasında geçen cep telefonu görüşmesinde yaşanan ilginç diyalog, salondakileri kahkahaya boğdu.

Bakan Mehdi Eker’in AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinde İnönü İlçe Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, ilçelerinde ’yoğurt ve kaymak bakanı’ olarak bilinen Fuat Kasap isimli bir vatandaştan bahsetti. Bakan Eker’in tanışma isteği üzerine Başkan Bozkurt, Fuat Kasap’ı cep telefonu ile aradı. İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, önce kendisine inanmayan Fuat Kasap’ı uzun süre ’Tarım Bakanımız Mehdi Eker seninle konuşmak istiyor’ diye ikna etmeye çalıştı. Telefonu alan ve ahizesini açarak görüşmeyi çevredekilerin de duymasını sağlayan Bakan Mehde Eker ile Fuat Kasap arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Bakan Eker, "Ben Eskişehir Ak Parti İl Başkanlığı’ndayım şimdi. Bak il başkanımız, milletvekilimiz, İnönü Belediye Başkanımız, diğer arkadaşlarımız hep buradalar. Senden bahsettiler. Dediler ki Fuat amcamız var, bizim kaymak ve yoğurt bakanımız o dediler. Ben de bir tanışıyım, hatırını soruyum dedim" diye konuştu. Fuat Kasap ise "Bizimkisi hayali bakanlık, sizinki gerçek bakanlık" diyerek, "Ben de çok duygulandım, sözlerimi nasıl anlatayım bilmem. Mevlana hazretlerinin bir sözü var, ’Ömrümde çok şeyler dolu da dilim onları söylemekten aciz’, bu beyitten mana çıkarın Sayın Bakanım" dedi. Fuat Kasap’ın ilçesine davet ettiği Bakan Eker ise bunu kabul ederek bir gün İnönü ilçesine giderek kendisini ziyaret edeceğini ifade etti. Telefon görüşmesi Fuat Kasap’ın, "Çalış, kazan, ye yedir, bir gönül ele getir, yüz Kabe’den yeğdir bir gönül ziyareti" mısrası ve karşılıklı iyi niyet ifadeleri ile sona erdi.

’YOĞURT VE KAYMAK BAKANI’ FUAT AMCANIN HİKAYESİ

30 yıl önce İnönü’nün 1 Nisan tarihinde kutlanan kurtuluş yıl dönümü törenlerine bir Bakan gelir. Dönemin Bakanı, yaptığı güzel yoğurt ve kaymağı ile de bilenen Fuat amcayı çok sever ve verdiği bilgilerden sonra "Seni yoğurt ve kaymak bakanı olarak ilan ediyorum" der. Fuat Kasap, bugüne kadar ilçede yapılan etkinliklerde protokolde yerini alıyor ve ilçenin yoğurt ve kaymak bakanı olarak anılıyor.