Kalkınma Bakanı Lütfi Evlan, "Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti Devletini güçlendirecek, demokrasiyi güçlendirecek bir sistem değişikliğini ’rejim değişikliği’ olarak tarif edemez. Cumhurbaşkanlığı sistemi aslında bir siyasi mesele değil, bir memleket meselesidir" dedi.

Bakan Elvan, Mersin’in Erdemli ilçesinde Mersin Büyük Şehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Limonlu Kumkuyu Atıksu Arıtma Tesisi’nin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Elvan, el birliğiyle Mersin’in çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini ifade etti. Bakan Elvan, "Merkezi hükümetiyle yerel yönetimleriyle aynı amaca hizmet etmek için, milletimize hizmet etmek için koşturuyorsak, siyasi görüşlerinde, farklılıklarında önemi yoktur diye düşünüyorum. Bu coğrafyanın Türkiye olmasında yüreğimiz birlikte attıysa, nasıl Çanakkale’de, İstiklal Harbinde en son 15 Temmuz’da yüreğimiz birlikte attıysa bundan sonrada yüreğimiz birlikte atmaya devam edecektir" dedi.

16 Nisan’da yapılacak referandum hakkında da konuşan Bakan Elvan, "Cumhurbaşkanlığı sistemi aslında bir siyasi mesele değil, bir memleket meselesidir. Ülkemizin beka meselesidir. Son 60 yılın tecrübesi bunu bize zorunlu kılmıştır. Ben huzurlarınızda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye huzurlarınızda çok teşekkür etmek istiyorum. Bu ülkenin bekası için çalıştıkları için" diye konuştu.

Sistem değişikliğinin rejim değişikliği diye tarif edilemeyeceğini anlatan Elvan, "Hiç kimse Türk milletinin 5 yılda bir kullanacağı iradesini diktatörlük diye tanımlayamaz. Buna cüret edemez. Bu önce milletimize hakarettir. Hiç kimse milli iradenin tam tecellisini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini güçlendirecek, demokrasiyi güçlendirecek bir sistem değişikliğini ’rejim değişikliği’ olarak tarif edemez" şeklinde konuştu.

Tesis ile ilgili bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise tesisin 10 milyon liraya mal olacağını ve Avrupa Birliği standartlarını uygun inşa edileceğini belirtti.

Kocamaz, "Birinci kademede yaklaşık 38 bin 400 kişiye hitap edecek, 6 bin 336 metreküp atıksu arıtabilecek. Daha sonra yapılacak ilavelerle kapasite 16 bin 500 metreküpe çıkarılacak ve 53 bin 300 kişiye hitap edecek. Biyolojik arıtma yapabilecek tesisimiz 2017 yılı sonunda hizmete girecek" dedi.

"Halkın desteklediği güçlü hükümetler istiyoruz"

Erdemli Şehir merkezindeki AK Parti Erdemli İlçe Binası önünde de vatandaşlara hitap eden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Şuanda Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız arasında bir sıkıntı yok. Ama biz yarınımızı düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımız da fanidir, Başbakanımız da fanidir. Kalkınma Bakanımız da fanidir. Bugün buradayız yarın yokuz. Onun için yeni gelecek olanlarında güçlü bir hükümet kurmasını, doğrudan halkın desteklediği bir hükümet olmasını istiyoruz. Vesayet altında olmasını istemiyoruz. Onun için ’evet’ diyoruz" şeklinde konuştu.