Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye hidroelektrik santraller konusunda büyük bir tecrübeye sahip. Şu anda baraj ve hidroelektrik santraller konusunda dünyada ilk 3’e giriyoruz. Bu konuda Pakistan ile işbirliği yapacağız" dedi.

Bakan Eroğlu, Pakistan İslam Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat’ı makamında kabul etti. Kabulde konuşan Eroğlu, dost ve kardeş Pakistan’ın Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek, "Pakistan’ı çok seviyoruz. Geçmişten 200 yıllık dostluğumuz var" diye konuştu.

"Pakistan’la ilgili ne gerekiyorsa yapmak bizim hem kardeşlik hem vefa borcumuzdur" diyen Eroğlu, "Çünkü o İstiklal Harbi’nde yapılan yardımı asla unutamıyoruz. O kadar büyük bir yardım yapıldı ki, Hindistan Müslümanları yaklaşık 5 milyon altın civarında büyük para gönderdiler. İstiklal Harbi’nin masraflarının çoğunluğu oradan karşılandı. O yüzden sadece mühendis değil, aynı zamanda tarihçi olarak bunları biliyorum. Dolayısıyla Pakistan ismi geçtiği zaman duygulanıyorum" ifadelerini kullandı.

Pakistan ile Türkiye arasındaki işbirliğini daha da geliştireceklerini dile getiren Eroğlu, "Türkiye hidroelektrik santraller konusunda büyük bir tecrübeye sahip, şu anda baraj ve hidroelektrik santraller konusunda dünyada ilk 3’e giriyoruz. İnşallah bu konuda Pakistan ile işbirliği yapacağız. İşbirliğimizi daha da geliştireceğiz, bunun sözünü veriyoruz" dedi.

Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat ise, Türkiye’den hidroelektrik santraller ve temiz enerji konusunda yardım istedi.

Açıklamaların ardından Büyükelçi Shaukat, Bakan Eroğlu’na çini tabak hediye etti.