Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, tüyü bitmemiş yetimin hakkını en iyi şekilde koruduklarını ifade ederek, "Paralel yapı maalesef her gün bir manşet atıyor, ’Yok şöyle böyle’ diye. Peki milleti saf mı sanıyor bunlar. Aynı şartlarda hatta kurumlar vergisi oranı azalmasına rağmen borç ödüyorsun, Merkez Bankası’nı dövizle dolduruyorsun, ayrıca muazzam yatırımlara imza atıyorsun. Bunu millet bilmiyor mu? Yolsuzluk olsa böyle bir şey olur mu?" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatı’nın Olağan 5. Kongresi’ne katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Eroğlu, "Hatırlarsanız 2001-2002 yıllarında birisi, ’Paradan 6 sıfır atılacak, IMF’ye olan 23.5 milyar dolar borcumuz ödenecek, IMF’nin patronu olacağız. Faizler de tek rakama inecek. Enflasyon canavarı yok edilecek’ deseydi hiç kimse inanır mıydı? Muhalefet hayal bile edemezdi ama biz muhalefetin hayal bile edemediğini gerçekleştiren büyük bir partiyiz. Büyük düşünen, büyük hedeflere yelken açan büyük bir partiyiz. Dolayısıyla bugün Türkiye’de gerçekten çok önemli bir siyasi istikrar varsa bunu tamamen AK Parti teşkilatına borçluyuz. Sizlere borçluyuz. O bakımdan sizlere yürekten teşekkür ediyorum ve kutluyorum" diye konuştu.

"TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI KORUYAN HÜKUMETİZ"

Paralel yapının her gün manşet attığını hatırlatan Eroğlu, "Gökten bize altın yağmıyor. Bizans’ın hazinelerini de bulmuş değiliz. Sadece sizlerden aldığımızı sizlere hizmet olarak aktarıyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını en iyi koruyan hükümet, bizim hükümetimizdir. Paralel yapı maalesef her gün bir manşet atıyor, ’Yok şöyle böyle’ diye. Peki milleti saf mı sanıyor bunlar. Aynı şartlarda hatta kurumlar vergisi oranı azalmasına rağmen borç ödüyorsun, Merkez Bankası’nı dövizle dolduruyorsun, ayrıca muazzam yatırımlara imza atıyorsun. Bunu millet bilmiyor mu? Yolsuzluk olsa böyle bir şey olur mu? Çünkü biz muhalefeti, mazisini en iyi bilenlerden birisi benim. Çünkü İSKİ’yi teslim aldım ya. DSİ teslim aldık" açıklamasını yaptı.

"ALLAH’A ŞÜKÜR BIYIKLARIMIZ HALA YERİNDE"

İSKİ’yi zamanında 1.5 milyar dolar borçla aldıklarını anlatan Eroğlu, şunları söyledi:

"Ayrılırken su olmayan İstanbul’da bütün her yerde suyu akar hale getirdik. Mayıs 1994’te işe başladık, ’1 Ocak 1995 saat 08.59’tan sonra su kesintisi olmayacak. Olursa bıyıklarımızı keseriz’ dedik. Allah’a şükür bıyıklarımız hala yerinde."

"HER SEÇİMDE AK PARTİ’NİN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN BÜYÜK TEZGAH PLANLANIYOR"

2015 seçimlerinin Türkiye için milat olacağını dile getiren Eroğlu, "2015 seçimleri demek, hedef 2023 demek, hedef 2053 demek, hedef 2071 demek. Dolayısıyla milletimizin önünü kesmek isteyenler her seçimde Türkiye’nin, AK Parti’nin önünü kesmek için büyük tezgahlar planlıyorlar. 2014 yılında da tezgahları oldu. Daha önce biliyorsunuz bu tezgahları mahalli idare seçimlerinde, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, hepsi çok gayret içinde bulundular, menfi gayret. Ama onların bütün yaptıkları boşa çıktı. Onların, Türkiye’nin önünü kesmek isteyenlerin bir hesabı varsa Cenab-ı Allah’ın da bir hesabı var. İnşallah 2015 seçimlerinde de onların heveslerini kursaklarında bırakacak bir şekilde gayret içinde olacağız. Tekrar destan yazacağız" şeklinde konuştu.