Orman ve Su İşlari Bakanı Veysel Eroğlu, “Bir yılda yağacak yağmurun dörtte biri 12 saatte yağdı. Çanakkale Bayramiç’te 164, Babaeski’de 104, Silivri’de 98.3, Hayrabolu’da 95.5, Çanakkale Ayvacık’ta 57, İstanbul Üsküdar’da 51 kg. yağış oldu. Bugün 9’dan itibaren çok kuvvetli yağış başladı” dedi.

Eroğlu, AK Parti Grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Eroğlu, bir yılda yağacak yağmurun dörtte birinin 12 saatte yağdığını belirterek, “Çanakkale Bayramiç’te 164, Babaeski’de 104, Silivri’de 98.3, Hayrabolu’da 95.5, Çanakkale Ayvacık’ta 57, İstanbul Üsküdar’da 51 kg. yağış oldu. Bugün 9’dan itibaren çok kuvvetli yağış başladı. Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın tarafına doğru azalarak kayıyor. İstanbul’da artıyor” dedi.

Eroğlu şunları kaydetti: “Şu anda İstanbul’da Asya yakasında kuvvetli yağış var. Yağışlar Çarşamba akşamına kadar sürer diye düşünüyorum. Özellikle Marmara Bölgesi, Çanakkale’den başlayarak, Zonguldak, Sinop’a kadar hafta sonuna kadar yağışlar devam edecek.”

Bugün Marmara Bölgesi’nde yağış olduğunu söyleyen Eroğlu, “Çarşamba günü Batı Karadeniz’de çok kuvvetli yağışlar devam edecek. Ankara’da kuvvetli değil. Bir miktar Çarşamba günü var. Vatandaşlar zaruri olmadıkça trafiğe çıkmasın. Toplu taşıma araçlarını kullansın. Dere kenarındaysa vatandaş, gerekirse başka yere taşınsın. Engelli ve hamile vatandaşlar dışarı çıkmasın” diye konuştu.