Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye tebrik ziyaretinde bulundu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, beraberindeki Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte Kocaeli Üniversitesi’ni (KOÜ) ziyaret etti. Ziyaret nedeniyle üniversite içerisince çevik kuvvet ekipleri ve özel güvenlik görevlileri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Ziyaret öncesinde toplanan Öğrenci Kolektifleri’ne bağlı bir grup öğrenci, sloganlar atarak Bakan Işık’ın gelişini protesto etti. Daha sonra İletişim Fakültesi kantini önünde toplanan grubun etrafına polis ve güvenlik görevlilerince koridor çekilerek önlem alındı.

Geniş güvenlik önlemleri arasında KOÜ’ye giriş yapan Bakan Işık ve beraberindeki heyet, Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü tarafından rektörlük binası önünde karşılandı. Karşılamanın ardından rektörlük makamına geçen Bakan Işık ve beraberindekiler, Rektör Hülagü’yü tebrik ettiler. Rektör Sadettin Hülagü, “Üniversitemizde sizleri ağırlamaktan gururluyuz. İnşallah üniversitemiz için yeni bir yönetim dönemi başlıyor. Sizlerin de desteği ile üniversitemizi daha ileriye taşımak için tüm gayretimizle çalışacağız” dedi.

Rektör Hülagü’yü tebrik ederek ‘hayırlı olsun’ diyen Bakan Işık ise, “Kocaeli Üniversitesi aslında depremle birlikte küllerinden doğan bir üniversite. 1999 depreminde çok büyük bir yıkım geçirmiş. Ama ondan sonraki süreçte merhum Baki Komsuoğlu döneminde ve görevde olan Sezer hanımın gayreti ve bizim iktidarımızın döneminde büyük kaynaklarla desteklememiz sonucunda üniversite yeniden ayağa kalktı. Şu anda 80 bin civarında öğrencisiyle Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden bir tanesi. Yeni dönemde rektörümüz yeni ekibini oluşturuyor. İnanıyorum ki bu dönemde Kocaeli Üniversitesi de önemli bir sıçramayı yaşayacaktır. Özellikle Türkiye’nin ihtiyacı olan bilim ve teknoloji alanında Kocaeli Üniversitesi bu dönemde Türkiye’nin en saygın, bilim ve teknolojiye en fazla katkısı olan üniversitemiz olacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Işık, Rektör Prof. Dr. Hülagü’ye ziyaretin anısına bir vazo hediye etti.