Kocaeli’de katıldığı Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılışında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Öyle bir düzenleme yaptık ki artık Türkiye’de kimse kanun değiştirmeden imam hatiplerin önüne engel koyamayacak” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’nin İzmit ilçesinde eğitime başlayan Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılış törenine katıldı. Açılışa Bakan Işık’ın yanı sıra, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, öğrenciler ve birçok davetli katıldı. Törende konuşan Bakan Işık, “28 Şubat süreciyle birlikte imam hatiplerin ortaöğretim kısımları kapatıldı ama öyle bir düzenleme yaptık ki artık Türkiye’de kimse kanun değiştirmeden imam hatiplerin önüne engel koyamayacak” dedi.

İmam hatip macerasının Türkiye’nin bir nevi tarihi olduğunu söyleyen Bakan Işık, “Tevhid-i Tedrisat Kanunu’ndan sonra imam hatiplerin yetiştirilmesi görevini Milli Eğitim Bakanlığımız üstlendi. 1930’lu yıllara kadar da okullarda bu hizmeti görecek 20-30 insan yetiştirildi. Ama o dönemin iktidarı öğrenci yokluğunu sebep göstererek bu okulları kapattı. 1950 seçimleri ile birlikte imam hatip okulları tekrar açıldı ve yayılmaya başladı. Ama ne olduysa 28 Şubat süreciyle birlikte imam hatiplerin ortaöğretim kısımları kapatıldı, liselerin de üniversiteye girişlerini engellemek için katı bir duvar çekilerek katsayı engeli kondu. Ve neredeyse kapısına kilit vurulacak duruma geldi. O zor dönemde bile milletimiz imam hatiplerine sahip çıktı. O zor dönemde bile imam hatipliler, Allah’a şükürler olsun ki, bu niyete haiz işler yapanları sevindirecek bir tutum sergilemedi” diye konuştu.

4+4+4 eğitim sisteminin hazırlanışında alt komisyonda yer alarak imam hatipliler için çok iyi bir düzenleme yaptıklarını dile getiren Işık, “Ben komisyon başkanıydım. Öyle bir düzenleme yaptık ki artık Türkiye’de kimse kanun değiştirmeden imam hatiplerin önüne engel koyamayacak. Öyle bir düzenleme yaptık ki, artık bu ülkede dinini, Kur-an’ını öğrenmek isteyen, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek isteyen sadece imam hatiplerde değil her okulda ve lisede bunu öğrenebilecek. Öyle bir düzenleme yaptık ki artık başörtülü kızlarımız üniversitenin kapısından ağlayarak geri dönmeyecek. Artık bundan sonra başörtülü kızlarımızın okumasını engellemek kahramanlık değil, kişinin eğitim görme özgürlüğünü engellemek suç oldu. Hiçbir gerekçe ile hiç kimse bu ülkenin evlatlarının eğitim hakkını engelleyemeyecek” şeklinde konuştu.

Konya’da yaptığı konuşmasının tepki çekmesine anlam veremediğini ifade eden Bakan Işık, “Ben Konya’da İslam alimlerinin bilime ve teknolojiye ne kadar önem verdiğini anlatan bir konuşma yaptım. O konuşmamda demiştim ki, ‘Galileo, engizisyon mahkemelerinde yargılanırken ondan tam 800 yıl önce Harezmi’nin başında olduğu 71 matematik-coğrafyacı dünyanın küre şeklinde olduğunu ortaya koydular ve küreyi yaptılar’ dedim. ‘Sen misin İslam ve bilimi birlikte kullanan’, bazıları kırmızı görmüş boğa gibi başladılar saldırmaya. Ya bundan neden rahatsız oluyorsunuz. Ben hikaye anlatmıyorum. Ben bu milletin, bu medeniyetin bir gerçeğini vurguluyorum sadece. Eğer Ebul Vefa olmasaydı, El Cezeri olmasaydı, El Battani, El Biruni olmasaydı bugünkü modern bilimden bahsetmemiz mümkün olur muydu?” dedi.

Konuşmasının son bölümünde ise okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Bakan Işık ve protokol üyeleri birlikte okulun açılış kurdelesini kestiler. Açılışın ardından İmam Hatip Okulu’nu gezen heyet, öğrencilerle sohbet etti. Bir sınıfta öğrencilere kitap hediye eden Bakan Fikri Işık, okul müdürüne de özel olarak hazırlanmış bir Kur-an’ı Kerim hediye etti.