Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Hiç kimsenin bizim inancımız gereği hayatta tek eğildiğimiz nokta olan secdeye vardığımız yere ayakkabı ile basma hakkı yoktur. Hele hele postalla girmeye hiç hakkı yoktur” dedi.

Bakan Kılıç, partisinin Samsun’un Vezirköprü İlçesinde gerçekleştirilen 5.Olağan Kongresi’ne katıldı. Bakan Akif Çağatay Kılıç, İsrail hükümetinin Mescid-i Aksa ile yapmış olduğu yaptırımı sert dille eleştirdi. Bakan Kılıç, “Mescid-i Aksa bizim ilk kıblemiz. Mescid-i Aksa bize emanettir, sahibi Rabbim’dir. Ama Müslümanlar olarak, inananlar olarak bize emanettir. Biz karşısındakinin inancına, geleneğine saygı göstermesini emreden inançtan geliyoruz. Bize olan emir açıktır. Bizim beklentimiz sadece şudur. Bizim size gösterdiğimiz saygının aynısını bize gösterin. Ne fazlasını, ne eksiğini. Aynısını sizden bekliyoruz. Bizim ecdadımız, bizim geçmişimiz, atalarımız aynı bölgelerde hükümdar iken, hizmetkar iken hiç kimse arasında ayrım yapmamıştır. Herkese inancını ve geleneğini, göreneğini yaşaması için garanti vermiştir. Onu korumuştur. Şimdi şu anda zulüm edenlerin ataları bundan 500 sene önce zulüm gördüklerinde bizim ecdadımız onlara gemi gönderdi. Çünkü, bizim inancımız zulüm edene değil, zulüm altında olana yardım etmektir. Kim olursa olsun. Eğer zulüm görüyorsa, mazlum ise biz gider ona yardım ederiz. İnsan yaratılmışların en şereflisidir. Eşrefi mahlukattır. İşte bu özelliğinden dolayı mazlum olanların yanında biz ve atalarımız durdular. Ama o günün mazlumları bu günün zalimleri oldular. Hiç kimsenin bizim inancımız gereği hayatta tek eğildiğimiz nokta olan secdeye vardığımız yere ayakkabı ile basma hakkı yoktur. Hele hele postalla girmeye hiç hakkı yoktur. Herkes haddini bilecek” dedi.

İsrail hükümetinin doğru yönetim yapmadığını dile getiren Bakan Kılıç, “Cumhurbaşkanı ile Başbakanımızın konuşmalarında dile getirdiği açıklıkla kim bunları dile getiriyor İslam aleminde. Kendimizi de öz eleştiri yaparak daha farklı noktalara götürmemiz lazım birlikteliğimizi ve beraberliğimizi. Suriye de 300 bine yakın insan öldü. Ama adalet için ortada olduklarını söyleyenler, demokrasi için ortada olduklarını söyleyenler demokrasi uğruna mücadele verdiklerini söyleyenlerin sesleri fazla çıkmadı. Bunları iyi düşünmemiz lazım. Cumhurbaşkanımız dünya 5’ten büyüktür dediği zaman ne demek istediğini anlamak istemedi bazıları. Anlıyorlar ne dediğini de anlamamazlıktan geliyorlar. Dolayısıyla bu konularda sesimizi yükseltmekten biz hiçbir zaman geri durmayacağız. Zulme boyun eğmeyeceğiz. Zulmü de dillendirmeye devam edeceğiz. Şunu da açık seçik olarak herkesin bilmesi lazım kimse bunu sağa sola çekmesin. Bizim derdimiz bizim kavgamız bizim isyanımız devlet açısından doğru yönetim yapmayan şu andaki İsrail hükümetinedir. Bizim Yahudi inancına mensup insanlarla, ki bizim vatandaşımız olanlar var İstanbul’da ve Türkiye’nin değişik yerlerinde. Onlar bizim vatandaşlarımızdır. Biz onlarla beraber yaşıyoruz. Onlar bizim kültürümüzün bir parçası. Bu topraklardaki medeniyetin içerisinde yerini almış olanlar. Bizim onlarla hiçbir sorunumuz yok. Ama zulüm edenlerle, onlarla sorunumuz var” diye konuştu.

Düzenlenen kongreye ayrıca AK Parti MKYK Üyesi Ahmet Demircan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Yeni ve Mustafa Demir, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, partililer ve davetliler katıldı.