Eskişehir’de AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ülkenin çeşitli yerlerinde yapılan Kobani eylemlerini sert bir dille eleştirerek, “Kendi halkına bu kadar düşmanlık gösteren kişiler, ancak ve ancak vatan hainidir” dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Eskişehir’e gelen Bakan Kılıç, partisinin İl Danışma Meclis Toplantısı’na katıldı. Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Kılıç, son günlerde, geçen haftalarda Türkiyemizi bu güzel vatanımızı olumsuz bir şekilde hem kendi içerisinde huzursuzluğa götürmek isteyen, hem de uluslar arası manada kötü göstermek isteyen, huzursuz göstermek isteyen bir takım mihvallerin çalışmalarının, kışkırtmalarının ve sokak eylemlerinin yapıldığını gördüklerini söyledi.

“Vatandaşlarımız öldü. Polisimiz şehit oldu. Araçlar, binalar zarar gördü” diyen Bakan Kılıç, “Zarar gören binaların içinde özellikle eğitim kurumlarının hedeflenmiş olmasının da ayrı bir özelliği var. Yüksekova’da bir spor salonumuzu yaktılar. Farklı illerdeki bazı küçük spor tesislerimiz de zarar gördü. Gaziantep’te, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile beraber yapılan ve bizim devir işlemlerine başlamış olduğumuz bir futbol okulu zarar gördü. Bunun yanında okullar, kurslar birçok eğitim verilen kuruma zarar verildi. Neden? Bu nasıl bir nefrettir? Ne yaptığını bilmeyenler mi bunu yapıyor? Programlı mı yapılıyor? Biz bunun üzerinde çok ciddi manada çalışıyoruz. Ama kendi halkına bu kadar düşmanlık gösteren kişiler, ancak ve ancak vatan hainidir. Çünkü zarar verdikleri, yakıp yıktıkları bu yatırımlar, hepsi bu milletin zenginliğidir. Milletin alın teri ile kazanılmış, milletin alın teri ile yapılmış, inşa edilmiş ve milletin hizmetine sunulmuş olan yatırımlardır” ifadelerini kullandı.

“BU BİRLİKTELİĞİ BOZAMAYACAKSINIZ”

Kılıç, “Bu okullarımızın içerisinde, bu eğitim kurumlarımızın içerisinde, spor tesislerimizin içerisinde kimler eğitim görüyor?” diye de sorarak, “Yavrularımız, çocuklarımız, gençlerimiz, bu ülkenin evlatları. Bu kadar hainliğin, bu kadar gözü dönmüşlüğün sebebi nedir acaba? Çok mu fazla hizmet yaptık? Fazla mı başarılı olduk? Ülkemizin ve milletimizin geleceğe daha emin adımlarla yürümesi için çok mu iyi bir temel oluşturmaya başladık? Acaba bunlar mı? Yoksa yapılamaz denilen ve artık 17 bin kilometreyi aşmış olan duble yolların yapımı mı rahatsız etti bunları? Havaalanlarının inşası mı rahatsız etti? Toplu Konut İdaresi’nin yaptığı evler mi? Ailelerin başını sokabilecekleri bir yuva kurmaları mı? Bu mu rahatsız etti bunları? Yatırımlar yapmak için Doğu Güneydoğu bölgesine giden yatırımcılar mı sizi rahatsız etti? Yoksa birlikteliğin ve kardeşliğin tohumlarının atılması mı sizi rahatsız etti? Daha doğrusu birlikteliğin ve kardeşliğin ön plana çıkması mı? Çünkü biz her zaman biriz ve beraberiz ve kardeşiz ilelebet de böyle olacağız. Siz ne yaparsanız yapın. Bu millet şehit kanlarıyla bu cennet vatanı her zaman korumuştur. Kıyamete kadar da korumaya devam edecektir. Birlikteliğimiz ve beraberliğimizi bozamayacaksınız. Bugün gençlik merkezlerinde gördüğümüz o gençler, birbirleriyle kenetlenmiş vaziyette dostça ve kardeşçe kendilerini daha da geliştirerek geleceğe hazırlamak için, bu ülkenin geleceğine hazırlanmak için ve dünyada Türkiye’nin daha büyük söz sahibi olması için çalışıyorlar. Siz bu birlikteliği bozamayacaksınız” şeklinde konuştu.

“TARİHTEN GELEN GÖREVİMİZ OLAN BU İNSANLARA HER ZAMAN KUCAK AÇACAĞIZ VE YARDIMCI OLACAĞIZ”

Türk Milletinin her zaman her şartta zulme uğramışların ve mazlumların yanında olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğini aktaran Bakan Kılıç, “Uluslar arası camiada ve dünyada bizim Suriye’deki yaşanan sıkıntılarda olan insanlara yaptığımız yardımlar, Irak’taki sıkıntılarda yaptığımız yardımlar. Kapılarımızı onlara açışımız, mülteci olarak ülkemize sığınan, zalimlerden, zulümden kaçan kardeşlerimize yaptığımız yardımı bütün dünya görürken, bütün dünya bununla ilgili bize hakkımızı teslim ederken, “çok iyi bir iş başardınız bu insanlara kucak açtınız, zalimlerden kaçarken onlara sırt çevirmediniz” derken maalesef ülkemizdeki bir takım çevreler ve üzülerek belirteyim ki muhalefet partiler bunu görmüyorlar ve anlamıyorlar. Bizim orada ne işimiz var diyeler var. Bizim Ortadoğu’da ne işimiz var? Bu konularla ilgili neden biz oradayız? Diyenler var. Ortadoğu’yu bir bataklık olarak görenler var. Biz her zaman birlikteliğimizin ve beraberliğimizin köklerinin olduğu, kültür havzamızın içinde yer alan ve tarihten gelen görevimiz olan bu insanlara her zaman kucak açacağız ve yardımcı olacağız. Ecdadımıza layık olacağız. Bunu anlamak istemeyenler anlamayabilirler ama milletimiz bunu anlıyor, milletimiz bunu biliyor. Çünkü bu millet her zaman her şart altında zulme uğramışların ve mazlumların yanında olmuştur. Tarihte de böyle olmuştur, bugün de böyledir, gelecekte de böyle olacaktır” diye konuştu.

“YATIRIM YAPARKEN AYRIM GÖZETMİYORUZ”

Kılıç, yatırım yaparken hiçbir şekilde ayrım gözetmediklerini de kaydederek, şöyle devam etti:

“Biz yatırımlar yaparken bölgesel ayrımlar gözetmiyor. Biz yatırımlar yaparken herhangi bir etnik ayrım gözetmiyoruz, inanç ayrımı göstermiyoruz. Bizim için yaratılan olan insana hizmet en büyük hizmettir. Biz değerleri açsından yaratılanı yaratandan ötürü seven bir anlayıştan geliyoruz. Bizim için ayrım yok. Nerede yatırım yapılması gerekiyorsa biz oradayız ve orada olacağız bundan bizi kimse alıkoyamaz. Biz hiçbir zaman durmadık, durmayacağız, hizmetlerimizi de durarak yapmadık.”

BAKAN KILIÇ’TAN GENÇLERE ÇAĞRI

Bakan Kılıç, gençlere de seslenerek, şöyle konuştu:

“Bizim gençlerimizden istediğimiz tek bir şey var. Bu milletin evlatları olarak, bu milletin geleceği olarak bugünden kendinizi çok iyi yetiştirin. Size sunulan bu imkanları sonuna kadar değerlendirin. Ama şunu da unutmayın; bu ülkenin geleceği, bu milletin geleceği, sokak gösterilerinde, vandallıkla yakıp yıkmak da değildir. Bu milletin geleceği, bu devletin başarısı, Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü; bir araya gelinen, beraber çalışılan, kardeşliğin kuvvetli olduğu, birbirini iyi tanıyan ve huzur içerisinde geleceğe beraber yürüyen milletten geçer.”

Toplantıya, Bakan Kılıç’ın yanı sıra AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, İl Başkanı Dündar Ünlü, partililer ve diğer ilgililer de katıldı.