Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “180 tane ağacı kesti Yalova Belediyesi. Ne oldu? Kesmeseydiniz iyiydi. Niye kestiniz? Yapmasaydınız. Sokak eylemleri, el ele kol kola yürüyenler, yakıp yıkanlar? Demek ki gerçekten mesele 3-5 ağaç değilmiş. Polis araçlarına taş atanlar neredesiniz” dedi.

Çeşitli programlar ve ziyaretlere katılmak için Samsun’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Samsun İl Başkanlığı’nın Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlediği 57. İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı.

Toplantıda Bakan Kılıç ilk olarak partide görevlerini bırakan Yakakent ve Canik ilçesinin bir önceki İlçe Başkanları Mehmet Gençoğlu’na ve Yılmaz Hocaoğlu’na bugüne kadar yapmış oldukları hizmetlerden ötürü plaket takdim edildi.

Bakan Kılıç daha sonra yaptığı konuşmasından CHP’li Yalova Belediyesi’nin kestiği ağaçlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kılıç, “180 tane ağacı kesti Yalova Belediyesi. Ne oldu? Kesmeseydiniz iyiydi. Niye kestiniz? Yapmasaydınız. Sokak eylemleri, el ele kol kola yürüyenler, yakıp yıkanlar? Demek ki gerçekten mesele 3-5 ağaç değilmiş. Biz hiçbir şekilde bir lüzumsuz ağaç kesilmesinin yanında olmadık. Bunu söylemiyoruz da zaten ama eleştiri getirecekseniz, tutarlı olacaksanız o zaman herkese aynı eleştiriyi yapacaksınız. Ben böyle algılıyorum. Polis araçlarına taş atanlar, çerçeve indirenler, dükkanları parçalayanlar, vatandaşımızın gelir kaynağını yok edenler neredesiniz? Tabi şu da var. Biz, ‘kamu düzeninden hiçbir şekilde feragat vermeyeceğiz’ dediğimiz zaman ‘bu özlülüktür, demokratik haktır’ diyenler kusura bakmasınlar bu demokratik hak ve özgürlük değil. Cam çerçeve indirmek, taş atmak, insan yaralamak bunlar demokratik hak değil. Salonda oturan kardeşlerimizin, hangimiz gidip bir zarar verebiliriz. Hangimizde böyle bir yetki var. İnsan olarak böyle bir yetkimiz yok ki. Dolayısıyla eleştiri yaparken biraz insaflı olacağız ve dikkat edeceğiz. Birçok farklı unsurlar önümüze koyuldu ve birçok oyunlar oynandı. KPSS sınavının sorularıyla ilgi soru işaretleri oldu. Bunlar dile getirildi. Farklı noktalarda ve yerlerde şov yapanlar eskiden full puan çektikleri zaman iptal edilen sınavlara giremediler daha sonra nedense. Bunlar da ayrı konular. Bizim davamız millete hizmet davasıdır” diye konuştu.

Düzenlenen toplantıda Samsun Milletvekilleri Ahmet Yeni ve Tülay Bakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş da birer konuşma yaptı. AK Parti’li belediye başkanlarının ve partinin tüm kademelerinin katıldığı toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.