Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 17 Aralık operasyonları ile son aylarda ülke genelinde yaşanan olaylara dikkat çekerek, “Bize tuzak kuranlar, şimdi o tuzaklara kendileri düşer oldular” dedi.

Bakan Müezzinoğlu, İstanbul’dan havayolu ile Kastamonu’ya gelerek TOKİ tarafından 100 milyon liraya ihalesi yapılan 400 yataklı yeni devlet hastanesinin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Müezzinoğlu, ülke insanını sevdiklerini belirterek, “77 milyonun yarınlara öz güvenle yürümesinin derdini taşıyoruz. Bu ülkenin bu milletin bir ferdi olarak söylüyorum. Sağlık Bakanı olarak söylemiyorum. Bir siyasi amaç içinde söylemiyorum. Şu anda 32 bin yatak kapasiteli 216 hastaneyi Türkiye olarak biz yapıyoruz. 32 bin yatak. Dünyanın en gelişmiş hangi ülkesinde var. İhalesi yapılmış ve inşaatı devam eden 32 bin yatak kapasiteli hastane inşaat olan dünyada bir başka ülke yok. Bunun yanında 24 bin yatak kapasiteli kamu özel ortaklığında iş birliğinde yaptığımız şehir hastanelerine koyduğunuz 56 bin yatak kapasiteli inşaatı devam ediyor. Şimdi bu önümüzdeki bir yıl içerisinde kamu olarak biz, 12 bin yatak kamu özel ortaklığında yaklaşık 22 bin yatak kapasiteli şehir hastaneleri yani toplam 36 bin yatak kapasiteli ihalesi ve ihaleleri yapılacak. 2017 sonunda toplam 90 bin yatak kapasiteli hastanelerini sıfırdan yeniden yeni teknoloji ile yenide ileri tıbbi donatımla yapmış dünyanın tek ülkesi olacağız. Muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir Türkiye, bu millete bu yakışır. Bu milleti yakışana yapmanın derdini taşıyan bir siyasi anlayışın mensuplarıyız” dedi.

Ayrıştıran ve çatıştıran siyaseti fitne ve fesat mekanı yapan bir anlayıştan çıkartıp ülkeye ve millete hizmet alanı haline getirdiklerine işaret eden Bakan Müezzinoğlu, “Getirmeye de devam ediyoruz. Zaman zaman zorluklarımız zaman zaman tabii ki gecikmelerimiz oluyor ve olacak. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin bile 90 bin yatak kapasiteli hastane gibi ileri teknoloji gereken ve ileri hizmet anlayışı gerektiren bunların projesi bile çok ileri teknolojiye ve bilgi birikimi zaman kaybına neden oluyor. Arkamızdaki tabloya baktığımız zamanda 10 yıl önce hayal bile edemiyorduk. Ama bugün biz, bunları sizlere bu ülke insanına çok daha güzellerine layık olduğunuz bu büyük millete hizmet olarak sunuyoruz. Çok değil, 5 ay önce Tosya’da 75 yataklı 100 yatak kapasiteli son derece çağdaş ve modern Tosya Devlet Hastanesinin açılışını yaptık. Çağdaş ve modern bir bina olarak Tosya’nın standardına katkı sağlayıp sağlamadığına Tosyalılar bizlerden çok daha iyi biliyor” diye konuştu.

“AYRIŞTIRMA VE ÇATIŞMA ANLAYIŞINDA DEĞİL, KUCAKLAMA ANLAYIŞINDAYIZ”

77 milyon ülke insanına derdini paylaşarak kazanmaya, yarınlarda da paylaşarak çoğaltacakları mutlulukların peşinde koştuklarını açıklayan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

“İnanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti devleti ve 77 milyon insanımız, zaman zaman fitne ve fesadın ağır bedellerini tarihi geçmişte AK Parti döneminde de ödedik. Hala bu fitne ve fesadın yakmanın, yıkmanın, dağıtmanın, ayrıştırmanın, çatıştırmanın bedellerini de ödüyoruz. Ama bütün bunlara rağmen ayrıştırma, çatıştırma anlayışında değil, kucaklama anlayışındayız. Birbirimize daha çok değer verme anlayışındayız. Birbirimiz daha çok sevme anlayışında, millete güçlü olma anlayışında ısrarlı, inatla devam ediyoruz. Çünkü biz, 77 milyon ülke insanı olarak 2023 hedeflerimiz var. 2023 hedeflerinde bizde, gayrisafi milli hasılası 2 milyar dolar olan bir Türkiye, 230 milyar dolardan alıp 2 trilyon dolar gayrisafi milli hasılası olan bir Türkiye hedefimiz var. Sağlık turizminde 75 milyar dolar hedefleyen bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 2002 yılında Türkiye’de her yıl 100-110 bin civarında Türkiye’den Almanya’ya, Avrupa’ya, Amerika’ya tedavi olmaya gidiyor. Yaklaşık 1,5 milyar dolar para harcıyorlardı. Bu para harcayanlar yüzde 99’u cebinde parası olanlardı. Fakir fukara gidemiyordu. Fakir fukaranın halini kimse ne soruyor, nede anlıyordu. Şimdi 77 milyon ülke insanına aile hekimleriyle evde sağlık hizmeti veren anlayışımızla acil sağlık hizmetlerinde geldiğimiz noktayla ve dünyanın en ileri ameliyatlarının yapılabildiği tıbbı birikimimizle ve tıbbı teknolojik alt yapımızla dünyaya milyarlarca dolar veren bir ülke değil, yakın coğrafyasında 1,5 milyar insana sağlık turizminde sağlık hizmeti verecek ülke ve bölge olmak istiyoruz. Bunu başarabilecek gücümüz ve idaremiz var. Bunu başarabilmek içinde birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Birbirimizi daha çok sevmeye ve birbirimize daha çok omuz vermeye, birlikten güç doğan anlayışına ihtiyacımız var.”

“BİZE TUZAK KURANLAR, ŞİMDİ O TUZAKLARA KENDİLERİ DÜŞER OLDULAR”

Birlik ve beraberliği milletçe başardıklarını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

“Zaman zaman bazı tuzakları kurmaya çalışsalar bile, bazı tezgahları kurmaya çalışsalar bile büyük oranda o tuzaklara, o tuzakları kuranlar düşmeye başladı. Niye, AK Parti milletin idaresinin temsilcisi, milletin haklı olduğu konu, o tuzak kuranlara temsil etmiyor, etmedi ve etmeyecekte. İnşallah milli irade, yani hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir ve milletin olacaktır. Lafla milliyetçilik yapmadık, lafla ulusalcılık yapmadık. Milli olmak, millete hizmet etmekten geçer. Bu milletinde ambulans uçaklara mutlaka olacak. Geçtiğimiz yaz, Londra’da milli atletimiz bir rahatsızlık geçirdi. Aniden yoğun bakıma aldılar. İki tane profesör hocamızı gönderip hastamızı muayene ettiler. Hastamızın tedavisini Türkiye’de yapabiliriz dediler. Ambulans uçağımız gitti, İngiltere’den milli atletimizi alıp Türkiye’ye getirdi. Ey milliyetçi kardeşlerimiz, ey halkçı kardeşlerim, büyük ülke bu, gelişmiş ülke bu, milletine hizmet eden siyaset anlayışı bu, yoksa kolay iftira atmak, kolay dedikodu yapmak, kolay engellemek. Bunlar çok kolay ama biz AK Parti’yi kurduğumuz gün, milletimize biz, Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik. Sizlerde çok iyi görüyorsunuz ki ulaşımda, sağlıkta, ekonomide, sosyal alanda, birçok alanda Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi değil, inşallah 2023’te hiçbir şey bugün ki gibi de olmayacak. Çok daha iyisini çok daha güzelini hep birlikte başaracağız. İnsanımıza, hizmet ederken tabi ki bizlerinde, sıkıntıları ve sorunları oluyor. Bu vesile ile zaman zaman sağlıkçılarımıza uzan eller veya uygulanan şiddeti de burada huzurlarınızda kınamak istiyorum.”

MÜTEAHHİT FİRMA İLE ZAMAN PAZARLIĞI

Yanına çağırdığı yüklenici firmanın müteahhidi ile hastanenin bitirileceği tarih konusunda sıkı bir pazarlık yapan Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

“Hastane ile ilgili bir teşekkürü, bir Kastamonulu vatandaşı olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza yapmak istiyorum. Yaklaşık 10 ay kadar önce, bir gece beni aradı. Kastamonu’da neden devlet hastanesi hala gecikiyor dedi. Bende kamu-özel ortaklığının projesi içerisinde kamu-özel olarak yapacağız. Cumhurbaşkanımızda, ben kamu-özel falan anlamam. Biran önce projeyi gerçekleştirmenizi istiyorum dedi. Bizde, aldığımız talimat gereği en hızlı nasıl olur, milletvekillerimizle paylaşıp kamu-özelin kendi içerisinde artıları var ama prosedür gereği zamana yayılan süreçleri var. Kamu-özel şeklinde bu süreci devam ettirseydik hastanemizin temel atması 2015’e kalacaktı. Değerli muhalefet milletvekilimizin de dediği olacaktı. Amma velakin yapacaktık ama onların işte dediği zemine dedikodu imkanları olacaktı. Ama biz, bir söz verdiysek ve hakikaten bu ülkeye ve bu millete yakışanları yapma derdini taşıyorsak er veya geç yapıyoruz, yapma derdini de taşıyoruz. Şimdi bir polemik olsun diye söylemiyorum. Ama Kastamonulular bunu çok iyi biliyor. 2002 yılında Kastamonu’daki Sağlık Bakanlığının toplam ambulansı 2 adettir. Bugün 58 adettir. Sayın Valimiz, yolda gelirken çok iyi biliyorum ama o da derdiğin anlatıyor. Kastamonu’nun şu kadar ilçesi, şu kadar köyü var, dağınık bir coğrafyası var, bu yüzden 9 tane daha ambulansa ihtiyacımız var diyor. 2002’deki ambulans 2 adet, bu ambulansla sağlık sorunlarını çözen Kastamonu, bugün 58 ambulansa çözmeye geldiği noktaya ölçebilmesi veya değerlendirmesini arzu ediyoruz. İnşallah bu 9 adet ambulansı da Kastamonu’ya biz, göndereceğiz. Kastamonu ve insanı, daha Selçukludan, Osmanlıya, Osmanlıdan Cumhuriyet dönemine, hele hele Cumhuriyet öncesi, Çanakkale Zaferinde Kastamonuluların farklı bir yeri, tarihi geçmişte farklı bir yeri olan bir bölge ve bir bölgeni insanı, tarihi geleceğimizdeki yeri de çok daha farklı çok daha anlamlı çok daha değerli olacaktır. Bu nedenle bizim, Kastamonu’ya olan bakışımız asla ama asla eleştirilebilecek boyutları vardır ama suçlanacak veya iftira atılacak boyutları olamaz. Buna asla müsaade etmeyiz. Çünkü biz, bu ülkemize ve milletimize, faydası olan, emek veren can, veren, kan veren ve o derdi taşıyan insanların dertlerini paylaşmak ve insanların kendi dertlerini derdimizi gibi biliriz. Çünkü dertler ve sıkıntılar paylaşıldıkça azılır, mutluluklar ise, paylaşıldıkça çoğalır.”

Daha sonra Bakan Müezzinoğlu, vatandaşlara kaybedilen zamanın telafisi edilmesi için üç tane tarih söyledi.

Bunun üzerine yüklenici firmanın sahibi Metin Varlıbaş, “İki tane kış sezonu geçireceğiz. Bir ay sonra şantiyemiz, kış koşullarından dolayı beton dökülemeyecek. Bu yüzden 6 ay gibi bir kaybımız olacak. Ama biz, elimizden geleni yapıp, yine bir sonraki inşaat sezonunda telefi etmeye çalışarak inşallah öne çekeriz. 2013 yılının Temmuz ayında bitiririz” dedi.

Bakan Müezzinoğlu, müteahhit firmayı anlamak gerektiğini ifade ederek, en geç 29 Mayıs 2016’ta tarihinde hastanenin açılışını birlikte yapma temennisinde hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

MHP’Lİ VEKİLDEN SUNUCUYA TEPKİ

Programı sunan sunucunun MHP’li milletvekilini AK Parti’nin milletvekili olarak takdim etmesi üzerine kürsüye gelen MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, “Sunucu kardeşimizin dil sürçmesi yaptı. Demek ki birçok törende sadece AK Parti’nin değerli şahsiyetleri ve mensuplarının olduğunu ortaya koyarak benim hakkımda da yeterince bilgi ulaşmadığı için AK Parti’nin milletvekili olarak takdim etti. Ben, MHP’nin Milletvekili Emin Çınar, şehrime ve milletime yapılan hizmetlerden her zaman memnuniyet ve şeref duyan bir insanım” dedi.

Bunun üzerine sunucu, kendisine yeterince bilgi gelmediğini ifade ederek Emin Çınar’dan ve davetlilerden özür diledi.

Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu ile birlikte Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve diğer katılımcıların iştirakiyle hastanenin temelini attı. Havai fişek gösterinin de yer aldığı açılış töreninde Bakan Müezzinoğlu, engellilerin yanına giderek bir süre sohbet etti. Engelli bir vatandaşa neden sigara içtiğini sorun Bakan Müezzinoğlu, sigaraya devam etmesi halinde tekerlik sandalyeden hiç kalkamayacağını ve bu yüzden sigarayı bırakması gerektiği yönünde tavsiyelerde bulundu. Daha sonra Bakan Müezzinoğlu, Ilgaz’da düzenlenen başka bir törene katılmak üzere şehirden ayrıldı.