Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2015 yılı içersinde Samsun Şehir Hastanesi’nin ihale sürecini tamamlayıp inşaat sürecine dönüşmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yarın sabah yapılacak olan “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü” etkinliğine katılmak üzere bu akşam Ankara’dan Samsun’a gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Anemon Otel’de İl Sağlık Müdürlüğü’nün düzenlediği “İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Çalışması”na katıldı.

Toplantı öncesi konuşan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, “Samsun’un sağlığı ile ilgili geçtiğimiz 12 yılda yapılan birçok sağlık yatırımı yapıldı. Sağlıkta yakaladığımız önemli ivme var. Bu başarıda Samsun’un dinamikleri ve sağlık verileri bizleri memnun eden verilerdir. Daha iyi olabilmesi için gerek fiziksel altyapı anlamında, gerekse yetişmiş insan kaynağı desteği anlamında elimizden geleni daha iyi şekilde yapma gayreti içersindeyiz. İnşallah önümüzdeki süreçte Samsun Şehir Hastanesi’nin ihale sürecini başlatıyoruz. YPK onayı geldi. Ön talepler, ön yeterlilik belgeleri alma aşamasına geldik. Önümüzdeki 3 - 4 ay içersinde sağlıklı bir ihale süreci sürdürebilirsek, 2015 yılı içersinde de yer teslimi ile birlikte Samsun Şehir Hastanesi’nin ihale sürecini tamamlayıp inşaat sürecine dönüşmeyi hedefliyoruz. İnşallah bu anlamda planladığımız yol haritası sağlıklı yürür. Ben Samsun’un beklediği bu yatırımı inşallah önümüzdeki dönemde başlatmış oluruz” dedi.

Anemon Otel’deki toplantıya Bakan Müezzinoğlu’nun yanı sıra Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır, Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Yrd.Doç.Dr. Hacı Ömer Tontuş, Kamu Hastaneleri Kurum Başkanı Uzm.Dr. Zafer Çukurova, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Hasan Rıza Aydın, vali yardımcıları, kaymakamlar, hastane yöneticileri ve başhekimleri katıldı.