Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dış güçlerin 150 yıldır şeytan taşlatmaktan abdest aldırmadıklarını söyleyerek, “Türkiye belirli zamanlarda başarıyı yakalasa da, belirli oyunlarla bu başarı bozulmak isteniyor. Türkiye, güçlü bir ülkedir” dedi.

Kastamonu’da 400 Yataklı Devlet Hastanesinin temel atma törenine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, törenin ardından Ilgaz Dağı’nda Oteller Bölgesini de ziyaret etti. Burada da bir otelin temel atma törenine katılan Bakan Müezzinoğlu, Ilgaz Dağı’nda kış ve kayak turizminin ülkenin gündeminde büyük ölçüde yer aldığını belirterek, Ankara’nın Ilgaz Tüneli ile İstanbul’un da havalimanı ile Kastamonu’ya çok yakın iller olduğunu ve bu yüzden Kastamonu’nun bölgesinde önemli bir konuma eriştiğini kaydetti.

Son yıllarda sağlık alanındaki yaptıkları yatırımın 20 milyar dolar civarında olduğuna dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, “Fiziksel alt yapımıza bu kadar bir parayı sağladığımız için bu cümleleri rahat konuşabiliyorum. Bu yol haritasında birlik ve beraberliğimiz daha güçlü tutmaya, birbirimiz daha çok sevmeye ve daha çok sahip çıkmaya çalışacağız. Birlik ve beraberliğimizin bozulmasının bu ülkeye çok ağır bedeller ödettiğini unutmamalıyız” dedi.

“ŞEYTAN TAŞLATMAKTAN ABDEST ALDIRMADILAR”

Türkiye adına birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, “Bu millete 150 yıldır şeytan taşlatmaktan abdest aldırmadılar. Türkiye belirli zamanlarda başarıyı yakalasa da, belirli oyunlarla bu başarı bozulmak isteniyor. Türkiye, güçlü bir ülkedir. Bu yüzden Türk milletinin tarihi geçmişi dinamiklerini bilen düşmanlar ve bununla ilgili tuzaklara da zaman zaman içerden paydaşlarda bularak istikrarı bozuyorlar. Mustafa Kemal Atatürk, her taraftan kuşatılmıştı fakat o millete güvenerek bu milletin fıtratını okuyarak İstiklal Mücadelesini verdi. Bu tür yatırımlarla da bu milletin berekete dönüşeceği zeminleri göreceğiz. Burada önemli olan herkesin birbirine daha çok sahip çıkma ve birlikten güç doğar anlamını merkeze alabilmektir. Ayrıca zaman zaman ülke istikrarını bozmak isteyen yanlışlıklara da müsaade etmemek durumundayız” diye konuştu.

SİGARA İÇEN İŞÇİLERE TEPKİ

Şantiye sahasında sigara içen bazı işçileri gören Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

“Arkamda duran bazı çalışanlarımız az önce sigara yakıyorlardı. İnşallah sigarasız, sağlıklarını da düşünerek sigara içenlerin bırakmalarını tavsiye ediyorum. 300 bin sigara tiryakimize, sağlık ve hekim desteğiyle ücretsiz ilaç desteğinde veriyoruz. Çünkü onlar bizim için, sağlıklı olarak çok daha anlamla, çok daha değerli, hasta olurlarsa da tedavi etmek bizim görevimiz. Ama sevdikleri için, kendileri için ve bizler için sağlıklı bir yaşam sürmeleri daha anlamlı ve daha değerli olur. Buradan da, mesaj alınmıştır diye temenni ediyorum.”

“KASTAMONU’NUN BU TÜR YATIRIMLARA İHTİYACI VAR”

Kastamonu’nun tarihi ve kültürel değerleri ile çok büyük bir potansiyele sahip şehir olduğuna işaret eden Vali Şehmus Günaydın ise, “Tanıtım yönünde eksiklerimiz var. Sahip olduğumuz milli parklarımız bulunuyor ve tabii ki de Kastamonu ekonomisine dolayısıyla Türkiye ekonomisine katkı sağlamamız içinde kaliteli tesisler yapmamız gerekiyor. Kastamonu olarak bizim, yatırımlara ihtiyacımız var. Biz, valilik olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Yurdun Tepe Kayak Tesisleri gibi önemli projelere imza atıyoruz. Bir aksilik olmazsa kayak tesisimizi yakın bir zamanda hizmete sunacağız. Bunun dışında Ilgaz Tünelimizde bitmek üzere” şeklinde konuştu.