Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimini Desteklenmesi Kanun Tasarısı ile ilgili, “Önümüzdeki dönemde sanayinin geliştirilmesi noktasında nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkı sağlamak maksadıyla bizim paketimizde yer aldı” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda konuşan Özlü “YÖK Kanunu’nda yapılan düzenlemeler var. Araştırmacı öğrencilerin, üniversitelerde sanayiye yönelik araştırma yapanların ve yeni projelerin desteklenmesi. Örneğin üniversitelerin teknoloji transfer ofisi kurabilmesi. Ücretli araştırma izni verilmesi, doktora sonrası araştırma istihdamı var. Yükseköğretimde Kalite, Danışma, Koordinasyon Kurulları kurulması hususları var. Araştırma görevlilerinin desteklenmesi ve öğretim üyelerinin emeklilik yaşının 75’e kadar yükseltilebilmesini ön gören maddeler var. İstihdamın arttırılmasına yönelik iş ve eğitim zorunlu kılınmasına yönelik maddeler var. Üniversitelerin Fen ve Mühendislik Bilimlerinde okuyan öğrencilerin eğitimlerinin bir yarı yılını iş yerinde yapmalarını zorunlu kılan maddeler var.”

Hususların pakete girme nedeni olarak Özlü, dördüncü sanayi devriminin yaygın konuşulan kavram olduğunu söyledi. Özlü, “Önümüzdeki dönemde sanayinin geliştirilmesi noktasında nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkı sağlamak maksadıyla bizim paketimizde yer aldı” dedi.