Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili gerçek olmayan algı operasyonları yapıldığına dikkat çekerek, “Sanki bakan, milletvekili çocuklarına bir iş veya bir emeklilik imkanı sunuyor diye milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya’nın Doğanşehir ilçesindeki mitinginin ardından Erkenek, Kurucuova, Sürgü ve Polatlı mahallelerini gezerek yağmurlu havaya rağmen vatandaşa seslendi, talepleri dinledi.

İlk olarak Kurucaova Mahallesi’ne giden Bakan Tüfenkci, burada esnafı ziyaret ederek, bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya geldi. 16 Nisan’daki halk oylamasının Türkiye’nin geleceğine yön vereceğini belirten Tüfenkci, Türkiye’nin eski model araçlarla yaptığı hızının belli olduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Biz istiyoruz ki işimizi, aşımızı büyütelim, gençlerimize daha çok iş verelim. Türkiye’de her yıl 1 milyon gencimiz iş gücüne katılıyor. Bu gençlerimize her yıl iş bulmak zorundayız. Bunun için de istikrarı, güveni yakalamamız lazım. Türkiye’nin enerjisini boşa harcamaması lazım. Onun için istikrar diyoruz. İstikbalimiz için yarınlarımız için istikrar diyoruz."

"AK Parti’de iki akraba aynı anda yönetimde olamıyor"

Mevcut sistemin kaymağını yiyenlerin ve haksız yere zengin olanların parlamenter sistemin devam etmesi için hayır kampanyası içerisinde olduğunu ifade eden Tüfenkci, yeni sistemle bazı kesimlerin meclise girme hakkı kazanacak gençlere takıldığını söyledi. Tüfenkci, "Bazıları bunu algı operasyonlarıyla sanki bakan, milletvekili çocuklarına bir iş veya bir emeklilik imkanı sunuyor diye milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Yahu benim babam milletvekili, bakan değildi. Dolayısıyla bizim çocuklarımızın siyasetle işi yok. AK Parti’yi tanımıyorlar. AK Parti’de iki akraba aynı anda yönetimde olamıyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin bir seçim olmadığına dikkat çeken Bakan Tüfenkci, "Bu Türkiye’nin geleceğini belirleme seçimi. Bunun için mesele memleket meselesi, Türkiye meselesi. Tek bayrak, tek vatan, tek devlet ve tek millet meselesi. Dolayısıyla biz AK Parti’ye oy istemiyoruz. Biz oyu memleketimiz, geleceğimiz, çocuklarımız ve yarınlarımız için istiyoruz." dedi.

Konuşmasının ardından Bakan Tüfenkci, Erkenek, Sürgü ve Polat mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakan Tüfenkci, Polat Mahallesi ziyaretinde ise Beypınarı Tesisi’nde Fahriye Teyzeyle birlikte Polat’ın meşhur içli köftesini pişirdi.