Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP ve MHP’nin Sivas’ın ötesine geçemediğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas’ın Zara ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı’nın Olağan Kongresi’ne katıldı. Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, “CHP ve MHP’nin doğudaki durumuna herkes baksın. Doğuda yoksunuz dediğimizde kızıyorlar. Gerçeği söyleyene kızılır mı? Biz sizin bu eksikliğini söylüyoruz ki yıllardan beri gerekse Cumhurbaşkanımız, gerekse Başbakanımız Sivas’ın ötesine geçemiyorsunuz diyorlardı. CHP’nin iktidar olma gibi bir talebi yok. CHP için başarı kriteri yüzde 30’u yakalarsa başarı olacak. Genel Başkan, Deniz Baykal’dan fazla oy alırsa kendini başarılı görüyor” dedi.

80 yılda yapılamayanları yaptıklarını ifade eden Bakan Yılmaz, "80 yılda yapılanlardan katbekat fazlasını yaptık ama yetmedi hala ihtiyacımız var. Buradan ne anlıyoruz, daha yapmamız gerekenler var. Önünü göremeyen bir Türkiye’de bugün artık 2023 hedeflerini koyuyoruz. 2023 hedefleri bu Türkiye’nin çağ atlama projesidir" diye konuştu.

CHP’nin eleştiriye bile tahammülü olmadığını da ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

"Meclis’te Sayın Başbakanımız ’darbecisiniz’ dedi, buna kızdılar. Kızmaya gerek yok. ’Ben darbeci değilim’ diyor. İyi ama buna bakılır mı? Sen darbe yapan Sisi’yi tebrik edersen, halkının üzerine kimyasal silah kullanan Beşşar Esad’ın yanında durup desteğini verirsen, Beşşar Esad’ın yurdundan sürdüğü kızı görmeyip, Türkiye’de dilenmek zorunda kalan Suriyeli kızı görüp, Beşşar Esad’da bir kusur görmüyorsan ve hala kendinden farklı düşünenlere tahammül edemiyorsan ve en büyük tepkiyi gösteriyorsan bunlar kendilerini milletin, devletin sahibi, geri kalan halkı da maraba sanıyorlar."

Bakan Yılmaz, Türkiye’nin son 200 yılın en güçlü dönemini yaşadığını sözlerine ekledi. Bakan Yılmaz, daha sonra AK Parti İmranlı İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi’ne katıldı. İmranlı Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen kongrede konuşan Yılmaz, iktidarları döneminde yapılan çalışmaları anlattı. Yılmaz, “Borçlu bir Türkiye’den artık borcunu ödemiş bir Türkiye var. Eskiden Türkiye yardım alırdı el açardı” dedi.

Yılmaz, eskiden 36 milyar dolar ihracat yapan Türkiye’nin iktidarları döneminde ihracatta 150 milyar doları aştığını belirtti.