Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Doğu’da ve Güneydoğu’da sıfır alan partilerin Türkiye’de iktidar olması mümkün değildir. Türkiye’nin her tarafında halktan oy alan, milletvekili çıkaran tek parti AK Partidir" dedi.

AK Parti Siverek ilçe teşkilatının 5. olağan kongresine katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Zekeriya Sertel var, bu eski sosyalist düşünceye sahip olan, ’Son Posta’ diye bir gazete çıkardı, ilk gün çıkardığı gazetenin sekiz sütunluk manşetinde ’Boğuluyoruz biraz hava isteriz.’ İşte CHP Baas Partisi zihniyeti iktidara geldiğinde bizim de diyeceğimiz budur. Boğuluyoruz biraz hava isteriz. Şevket Süreyya Aydemir bir broşür çıkardı, ’Dünyanın işçileri birleşiniz’ diye dağıttığı bir broşürden dolayı tutuklandı. 1940’lı yıllarda Nihal Atsız, ’Hür seçim yoktur. Cumhuriyet lafta kalmıştır, idare şekli diktatörlüktür. CHP istibdatla memleketi idare etmektedir, halk sefalet içindedir, suistimal, sefahat, israf, rüşvet, soygunculuk gittikçe artmaktadır. Türkiye’de İslam düşmanlığı ilerlemiştir.’ Bunu söyleyen Nihal Atsız onu da mahkum ettiler. İskilipli Atıf Hocayı kitap yazdı diye astılar, Sabahattin Ali’yi şiir okudu diye mahkum ettiler, Nazım Hikmet’i ’orduyu isyana teşvik ediyor’ diye mahkum ettiler, Necip Fazıl’ı ’halkı isyana teşvik ediyor’ diye mahkum ettiler, Kemal Tahir’i kardeşine Sabahattin Ali’nin kitabını verdi diye mahkum ettiler, Orhan Kemal’i Maksim Gorki’nin kitabını okudu diye mahkum ettiler, Rıfat Ilgaz’ı ’Sınıf’ adlı kitabı yazdı diye mahkum ettiler, Said Nursi’yi risale yazdı diye mahkum ettiler, Recep Tayyip Erdoğan’ı şiir okudu diye mahkum ettiler, Necmettin Erbakan’ı da konuştu diye mahkum ettiler. Türkiye’nin hangi alanlardan bugün hangi alanlara geldiğini göstermek geçmişte bunların neler yaptığını iyi bilmek lazım. Kitap yazanı da, kitap okuyanı da, şiir okuyanı da, şiir yazanı da mahkum ettiler. Dolayısıyla da boğuluyoruz biraz hava isteriz demek o Baas rejiminin iktidar olduğu dönemlerde haktır, doğrudur, yerindedir" dedi.

Yılmaz, şöyle devam etti: "Buradaki kardeşlerimin yüzde doksanı başörtülü, eğer milletvekili seçilmek için aday olsaydınız, Siverek de sizi seçse sizi meclise almazlardı, eğer üniversiteye gitmek isteseydiniz üniversiteye almazlardı, memur olsanız kamuda çalışsanız sizi kamuya almazlardı. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun şimdi böyle bir şey var mı? Milletin yarısını kendisi için tehlikeli gören bir Baas zihniyetinin Türkiye’de iktidar olması mümkün mü? Cenab-ı Allah’a hamd olsun bu milletin gözü terazidir, altmış yıldır önüne her tercih konulduğunda en doğrusunu seçti, Menderes’le CHP konulduğunda Menderes’i seçti, Özal’la CHP konulduğunda Özal’ı seçti. Tayyip Erdoğan ile CHP konulduğunda Tayyip Erdoğan’ı seçti, bilin ki CHP’nin Türkiye’de iktidar olması mümkün değildir. Baas zihniyetinden Türkiye’ye hayır gelmez. Türkiye’deki bütün partiler hemen hemen CHP güdümündedir, tek parti dönemine benzemek için yarışırlar. Bu partiler Doğu’da yoktur, Güneydoğu’da yoktur. Belediye başkanlığı seçimlerinde gerek CHP’nin gerek MHP’nin aldığı oy oranlarına bakın. Doğu’da ve Güneydoğu’da sıfır alan partilerin Türkiye’de iktidar olması mümkün değildir. Türkiye’nin her tarafında halktan oy alan, milletvekili çıkaran tek parti AK Partidir."