Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm sürecini içeride ve dışarıda sabote, provoke etmeye ve durdurmaya çalışan kesimlerin olduğunu belirterek, “Bu topraklarda kimler yaşıyorsa hep birlikte kardeşçe yaşamak durumundayız. Dünyada daha iyiye gitmek istiyorsak bunu başarmak durumundayız” dedi.

Bakan Cevdet Yılmaz, Feshane’de düzenlenen ‘Bingöl Tanıtım Günleri’ne katıldı. Etkinlikte konuşan Bakan Yılmaz, “Şuanda ülkemizde bir çözüm süreci var. Bu çözüm sürecini sabote ve provoke etmeye, durdurmaya çalışan içeride ve dışarıda çeşitli kesimler var. Bunlar istiyorlar ki kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimiz olmasın, geçmişte yapılan kavgalar uzayıp gitsin, enerjimizi boş yere harcayalım istiyorlar. Halbuki biz, tarihten getirdiğimiz maneviyatımızı kültürel değerlerimizi, bugünün dünyasının demokratik standartlarını ve hukukunu dikkate alarak bu ülkeyi birliğin olduğu bir ülkeye dönüştürmeye çalışıyoruz” dedi.

Yeni Türkiye’de eski kavgalara yer olmadığını belirten Bakan Yılmaz, eski kavgaları yapmaya ve sürdürmeye çalışanların en güzel cevabı Bingöl halkından alacağını söyledi.

Konuşmasında sık sık birlik ve beraberlik vurgusu yapan Bakan Yılmaz, “Bütün etnik guruplarıyla birer milletiz. Bizim millet anlayışımız ırkçılığa dayalı bir anlayış değil; tarihsel manevi değerleriyle ortak geleceğe yürüyen bir millet anlayışıdır. Bu topraklarda kimler yaşıyorsa hep birlikte kardeşçe yaşamak durumundayız. Dünyada daha iyiye gitmek istiyorsak bunu başarmak durumundayız” şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Bingöllülerin mert ve inançlı olduklarını, vatanını milletini seven insanlar olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Başkan Topbaş Bingöllü iş adamlarına plaket takdiminde bulundu.