Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’dan hem Beysarayı, hem de Çekirge’deki dev hastane kompleksi ile ilgili çifte müjde geldi. Milli Savunma Bakanlığı’nın arazisi üzerine yapılacak hastaneler ile Sağlık Bakanlığı ile protokol imzalandığını söyleyen Yılmaz, Tophane’deki Beysarayı ile ilgili de, “Bursa için en iyisi neyse ona bakar değerlendirir ve gereğini yaparız” dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çekirge’de ömrünü tamamlayan Devlet Hastanesi, Çocuk Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğumevi’nin yeniden inşa edileceği, üzerinde Bursa Merkez Komutanlığı’nın bulunduğu Acemler’deki Milli Savunma Bakanlığı’nın 100 dönümlük arazisi ile ilgili sevindirici haberi verdi. Bursa’nın 2023 vizyonunu yakalayan bir şehir olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, “Bursa’nın sağlık sıkıntısı yok. 100 dönüm üzerindeki, bizim bakanlığımıza ait olan bir yerin Sağlık Bakanlığı’na devri ile, orada 400 yataklı hastane kadın ve çocuk hastanesini de içine alacak bir hastaneni yapılması hususunda Sağlık Bakanlığı ile mutabakata vardık. Kendilerine protokolümüzü gönderdik. Buraya gelmeden önce Sağlık Bakanlığı’mızın resmi yazısını aldık. Protokolde mutabakata vardık. Bu protokolün Maliye Bakanlığı ve TOKİ’nin de katılımıyla gerçekleştirilmesi konusunda Sağlık Bakanlığımızın bir girişimi var. Bunu da belirmek isterim” dedi.

Bakan Yılmaz, Tophanedeki orduevi sınırları içindeki Bey Sarayı’nın Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devri ile alakalı da, “Bursa için en iyisi neyse ona bakar değerlendirir ve gereğini yaparız” dedi.