Bingöl’de bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm sürecinde son dönemli olumlu bir atmosferin oluştuğunu ifade ederek, ‘sabote’ uyarısı yaptı. Bakan Yılmaz, "Bunu istemeyen çevreler var içeride ve dışarıda Türkiye’nin önünü kesmeye çalışan, bu bölgeyi sürekli istismar etmeye çalışan bir takım provokatörler, bir takım çevreler bunu karıştırmaya çalışıyorlar bundan sonra da yapmaya çalışacaklar" dedi.

Bingöl’de temaslarını sürdüren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (Bingöl TSO) öncülüğünde yürütülen 3. Kalkınma Platformu Toplantısı’na katıldı. Bingöl TSO toplantı salonunda düzenlenen platformda konuşan Bakan Yılmaz, çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Hükümetin Doğu ve Güneydoğu’ya hiçbir dönem olmadığı kadar yatırım yaptığını kaydeden Bakan Yılmaz, özel sektör yatırımlarına dikkat çekerek, "Ne kadar teşvik verirseniz verin, ne kadar altyapı yatırımı yaparsanız yapın bir bölgede huzur ortamı tesis edilmemiş ise güven ortamı tam anlamıyla hissedilmiyorsa, böyle bir algı yoksa orada maalesef arzu ettiğimiz ölçüde özel sektör yatırımı gerçekleşmiyor" diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİ EN BÜYÜK TEŞVİKTİR"

Çözüm sürecini ‘en büyük teşvik’ olarak değerlendiren Bakan Yılmaz, "Çözüm sürecinin başarıya ulaşması ve insanların zihinlerinde hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak şekilde bu defterin kapanması aynı zamanda bir refah süreci demektir. İstihdam demektir. Ekonomimizin, sosyal hayatımızın zenginleşmesi demektir. Demokrasimizin gelişmesi demektir. Her bakımdan çözüm süreci çok önemli" şeklinde konuştu.

PROVOKE VURGUSU

Konuşmasında çözüm sürecindeki son gelişmeleri olumlu olarak değerlendiren Bakan Yılmaz, beklentileri aşırı yükseltmenin de doğru olmadığını da ifade ederek, şunları kaydetti:

"Süreçle ilgili de son dönemlerde daha olumlu bir atmosfer görüyoruz. Ümit ederiz ki, bu en kısa sürede sonuçlanır. Tabi burada beklentileri çok aşırı yükseltmek çok doğru değil belki. Çözüm süreci gibi zor süreçlerde bazen inişler çıkışlar yaşanabiliyor. Çünkü bunu istemeyen çevreler var içeride ve dışarıda Türkiye’nin önünü kesmeye çalışan, bu bölgeyi sürekli istismar etmeye çalışan bir takım provokatörler, bir takım çevreler bunu karıştırmaya çalışıyorlar bundan sonra da yapmaya çalışacaklar ama biz her zaman söylüyoruz, hükümet olarak son derece kararlıyız. Sonuna kadar da çözüm sürecinin arkasındayız. Aynı şekilde çözüm sürecinin ne kadar arkasındaysak, kamu düzenin de o kadar arkasındayız. Halkımızın emniyeti, güvenliği bizim için birinci önceliktir. Bakın devletin güvenliğinden bahsetmiyorum, toplumun, fertlerin güvenliğinden bahsediyorum. Bu güvenliği de bizim maksimum düzeyde sağlamamız lazım. Bu ortamı oluşturmamız lazım. Biz bunları birbirinin alternatifi olarak görmüyoruz hem ekonomiyi kalkındıracağız, hem çözüm sürecini sonuna kadar devam ettireceğiz hem de kamu düzenini sağlayıp vatandaşımızın emniyetini güvence altına alacağız."

Toplantıya, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Bingöl TSO Başkanı Erkan Çalbay, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Başkanı Yücel Barakazi ve kurum amirleri katıldı.