Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek halk oylamasından sonra yüzde 50 oy almadan kimsenin hükümeti kuramayacağını belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi bu sistem değişikliğini desteklemiyor. Çünkü onlara yüzde 50 ile hükümet kurmak mı mümkündür yoksa Jupiter’e Mars’a yolculuk yapmak mı mümkündür diye sorsanız. Onlar Mars’a gitmeyi tercih ederiz derler” dedi.

Bakan Çelik, partisinin Sarıçam İlçe Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Sarıçam Ata İlkokulu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, 16 Nisan’da gerçekleşecek halk oylamasından sonra vatandaşın yetkisinin artacağını söyledi. Bakanı Çelik, “Buralara bir günde gelmedik. CHP neden çok çabuk değişiklik yapıyorsunuz diyor. Türkiye 200 yıldır bu meseleyi tartışıyor. 16 Nisan’dan sonra büyük devrim gerçekleştireceğiz. 16 Nisan’dan sonra ‘Vatandaşın yetkisi artıyor mu, artmıyor mu?’ Buna bakmak lazım. Ve 16 Nisan’dan sonra sizlerin yetkisi artıyor. Bu ülkenin sahibi halktır”diye konuştu.

“Yol yürümeye devam edeceğiz”

1980 yılında gerçekleşen darbe yüzünden Türkiye’nin gerilediğini kaydeden Çelik, 1980 yılların da gelişmeye başlayan ülkelerin G-20 listesinde Türkiye’den daha önde olduğunundan bahsetti.

AK Parti olarak yol yürümeye sürekli devam edeceklerini kaydeden Bakan Çelik, şunları söyledi:

“Siz bugünlere bakmayın. Zaman zaman devlet hayatında inişler çıkışlar olur. Zaman zaman zannedersiniz ki etrafınızda yükselen seslere çok baktığınız zaman her taraf kara bulutlu zannedersiniz. Ama hiç merak etmeyin yapılacak şey yol yürümeye devam etmektir. Türkiye’nin önü açıktır. Türkiye büyük bir geleceğe doğru hızla yürüyor. 15 senedir hızla koşuyoruz. Hiçbirimizde yorgunluk yok. Zaten yorulan, kırılan, geride kalan bizden değildir.”

“Seçim kaybetmeyi siyasi kariyer olarak görüyorlar”

CHP’nin Türkiye’de rejim değişikliğinden bahsettiğini ifade eden Çelik, 27 Mayıs’da 12 Eylül’de 28 Şubat’ta yapılan rejim değişiklikliklerinde CHP’nin nerede olduğunu sordu. CHP’nin tek adamlıktan da bahsettiğini fakat Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimler kaybetmesine karşı hala istifa etmediğini söyleyen Bakan Çelik, “Avrupa’da seçim kaybeden genel başkan bırakıp gidiyor. Bizim ise seçim kaybetmeyi siyasi kariyer haline getirmiş ana muhalefet partimiz var. Seçimi kaybeden gitsin ne için gitmiyor sürekli olarak seçim kaybettiği halde yerinde kalmaya devam ediyor. Hala tek adamlıktan bahsediyor” ifadelerini kullandı.

"Onlar için Mars’a gitmek daha basit"

Bakan Çelik, 16 Nisan’dan sonra iktidar olmak isteyen siyasi partinin yüzde 50 oy alarak hükümet kurabileceğini CHP’nin bu yüzden bu sistemi desteklemediğini söyledi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, “Cumhuriyet Halk Partisi bu sistem değişikliğini desteklemiyor. Çünkü onlara yüzde 50 ile hükümet kurmak mı mümkündür yoksa Jupiter’e Mars’a yolculuk yapmak mı mümkündür diye sorsanız. Onlar marsa gitmeyi tercih ederiz derler. Bundan sonrasında vatandaşı daha çok ikna etmek daha çok inandırmak gerekecek, yüzde 50’nin oyunu almak gerekecek böyle bir ortamda CHP’nin iktidar olması mı kuvvetlidir başka bir seçenek mi. Derler ki size Jupiter’e Mars’a yapacağımız yolu duble mi yapalım,otoban mı yapalım yoksa çift geliş gidiş mi yapalım” şeklinde konuştu.

Daha sonra Bakan Çelik’e AK Parti Sarıçam İlçe teşkilatı tarafından tablo hediye edildi.