YOZGAT (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Türkiye’de şu an adı unutulmuş terör örgütleri, mevcut terör örgütleri, dışarıdaki terör örgütleri şunu çok iyi bilmeli ki; teröre Türkiye’nin vereceği prim asla yoktur. Terörle en etkin, en kararlı biçimde hükümetimiz, güvenlik güçlerimiz, devletimiz mücadelesini bundan sonra da sürdürecektir" dedi.

Bozdağ ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Yozgat Organize Sanayi Bölgesindeki Garanti Giyim Kompozit Teknolojileri AŞ'nin balistik laboratuvarının açılışını yaptı.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, Ankara’da yaşanan terör saldırısını, bu saldırıyı yapanları, yaptıranları ve bu saldırıdan birtakım menfaat bekleyenleri, hesap içinde olanları şiddetle lanetlediklerini söyledi.

Terörün kimseye yarar getirmeyeceğini, gözyaşından, kandan, şiddetten başka bir sonuç ortaya koymayacağını vurgulayan Bozdağ, şöyle konuştu:

“Bugüne kadar terörle elde edilmiş bir netice yoktur. Bundan sonra da terörle elde edilebilecek bir netice olmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devlettir. Terörle uzun yıllar mücadele eden bir ülkedir. Türkiye’de şu an adı unutulmuş terör örgütleri, mevcut terör örgütleri, dışarıdaki terör örgütleri şunu çok iyi bilmeli ki; teröre Türkiye’nin vereceği prim asla yoktur. Terörle en etkin, en kararlı biçimde hükümetimiz, güvenlik güçlerimiz, devletimiz mücadelesini bundan sonra da sürdürecektir. Teröre destek veren yabancı güçler de bunu iyi bilmesi lazım. Terör desteğiyle Türkiye’den beklenti içinde olanların hepsi bugüne kadar hayal kırıklığına uğradığı gibi bundan sonra da hayal kırıklığına uğramaya devam edecektir."

- "Önemli delillere ulaşıldı"

Saldırıyı gerçekleştiren canlı bomba ve onlarla işbirliği içinde hareket edenlerle ilgili soruşturmanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğünü anımsatan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Soruşturma kapsamında şu ana kadar çok önemli delillere ulaşıldığını biliyoruz. Bu deliller çerçevesinde PKK/YPG organizasyonu bir terör saldırısıyla maalesef Türkiye bir kez daha karşı karşıya kalmıştır. Hem PKK acımasız bir terör örgütüdür, aynı şekilde PYD/YPG de açıkça PKK’nın uzantısı, acımasız bir terör örgütüdür. Bu son saldırı bunu bir kez daha ortaya koymuştur ama hala YPG ve PYD’nin destekçisi olduğunu söyleyen ülkelerin bu konudaki desteğini sürdürüyor olmaları da manidardır. Biz herkese terörü kim yaparsa yapsın, kimden gelirse gelsin, ona karşı birlikte olmak gerektiğini ifade ediyoruz. Türkiye’nin dostları da PYD, YPG, PKK, DEAŞ ve bütün terör örgütlerine karşı Türkiye’nin yanında samimi olarak durmaları lazım. Lafla değil, icraatlarıyla da durmalılar. Lafı başka icraatı başka olunca da bu samimiyeti elbette Türkiye sorgulamaktadır, herkes sorguluyor. Umarız ki bundan sonra teröre karşı hem sözümüzle hem eylemimizle bir hareket etme imkanı buluruz."

- Partilerin ortak bildirisi

Bakan Bozdağ, HDP’nin 3 partinin ortak bildirisine imza atmamasına ilişkin bir soru üzerine de, parlamentonun milletin temsil edildiği bir yer olduğunu, milletin temsilcilerinin, millete, milletin askerine, polisine, ordusuna ve devletine sıkılan terör kurşunları karşısında birlik olması, birlikte tavır koyması gerektiğini dile getirdi.

HDP'nin terör örgütleriyle arasına mesafe koyamadığına dikkati çeken Bozdağ, şunları söyledi:

"HDP sadece bugün değil, daha önce BDP, DTP çizgisinde olan partilerin tamamı terör karşısında parlamento bildiri yayınlamak istediğinde, bildirilerin altına imza atmamışlardır. Bugün de bu tavrını HDP sürdürmüştür, şaşırtıcı değildir. HDP kendisinden bekleneni yapmıştır. Bir yandan barış, bir yandan insanlar ölmesin diyeceksiniz, başkalarını şiddetle suçlayacaksınız, öte yandan da terörü lanetlemeyeceksiniz, teröre karşı ortak bir duruşun altına imza atmayacaksınız. Bu samimi bir yaklaşım değildir. HDP şu an da PKK teröristlerinin ortaya koyduğu eylemleri meşrulaştırma gayreti içerisinde. Öte yandan da PKK terör örgütünü meşrulaştırma çabası içindedir. PKK, PYD, YPG ve diğer terör örgütleriyle arasına maalesef mesafe koymayı başaramamıştır. Hükümete, devlete dönük yaptığı eleştirilerin milyonda birini PKK’ya yapamamıştır. 'Hendekleri kapatın, barikatları kaldırın, silahları susturun, dağdan inin, terörü bırakın, şiddeti bırakın' lafını bir türlü söyleyememiştir. O yüzden HDP’nin bu tutumu bizim için yadırganan bir tutum değildir. Onun için buradan diyorum ki HDP’lilere, ağzınıza bir daha barış sözünü almayın, bir daha insanlar ölmesin sözünü almayın. Çünkü bunlar sizin ağzınıza yakışmıyor, size hiç yakışmıyor. Bu samimiyetsiz tutumlarının ispatıdır.”

- Savunma amaçlı kıyafetler

Bozdağ, Garanti Giyim'in ürettiği savunma amaçlı malzemeleri yerinde gördüklerini, dünyadaki testlerden geçmiş, standart üzerinde ürünler olması dolayısıyla çok sayıda ülkeye üretim yapan bir tesis olduğunu anlattı.

Balistik test laboratuvarının da dünyada ikinci olduğunun ifade edildiğini vurgulayan Bozdağ, “Hem polisimizin, hem askerimizin, hem jandarmamızın hem de güvenlik alanında çalışan herkesle ilgili her türlü saldırıya karşı onları belli ölçüde koruyan kıyafet ve malzemeler üretilmektedir. İlk denebilecek böylesi bir Ar-Ge projesinin Yozgat’ta gerçekleştirilmiş olması da bizi ayrıca mutlu etmektedir“ dedi.

- Işık'ın açıklamaları

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise terörü, terörü destekleyenleri, teröre yardım ve yataklık yapanları şiddetle lanetlediğini kaydetti.

Saldırıda hayatını kaybeden tüm asker, sivil vatandaşlara, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Işık, şöyle konuştu:

“Terörün 2 temel hedefi oluyor. Bunlardan biri iç hedef, diğeri dış hedef. İçte kaos ortamı oluşturmak, korku iklimi oluşturmak ve bu sayede hedeflerine ulaşmayı amaçlar ama Allah’a hamdolsun Türkiye bu noktada hiçbir zaman teröre teslim olmadı. Terörün varmak istediği hedeflere hamdolsun bir zemin oluşmadı. Bu son terör olayı, milletimizin birliğini ve beraberliğini bozmaya yönelik bu terör olayı bu amaca hizmet etmedi. Aksine milletimizin birlik ve beraberliğinin ne kadar önemli olduğunu ve bu terörle mücadele birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. İkinci hedef ise dış hedeftir. O da Türkiye’nin güçsüzleştirilmesi, bölgede etkisizleştirilmesi, bölgede gelişen olaylara Türkiye’nin müdahil olmasını engellemeye yönelik bir amaç taşımaktadır. Bu kesinlikle Türkiye’nin kabul edebileceği bir amaç değildir.

Bölgede olan biten her şey Türkiye’yi kısa, orta ve uzun vadede etkileyecektir. Dolayısıyla Türkiye’deki her türlü gelişmeyi Türkiye yakından takip etmek durumundadır, ediyor ve gerekli tedbirleri zamanında almak durumundadır ve şu an da alıyor. Özellikle YPG ve PYD’yi terör örgütü görmeyenlerin, ümidim bu olaydan sonra tavırlarını değiştirmeleri ve aynen PKK’yı Kabul ettikleri gibi YPG ve PYD’yi de terör örgütü olarak kabul etmeleri ve ona göre bir tavır takınmalarıdır. Doğru olan budur. Terör bugüne kadar hiçkimseye fayda getirmemiştir ve hiçbir şekilde de terörle sonuç almak mümkün olmamıştır. Ümidimiz müttefiklerimizin bu yanlıştan bir an önce dönmeleridir.”

İçerisinde bulundukları üretim tesisinin Türkiye’nin güvenliği ve savunması açısından önemli bir tesis olduğunu aktaran Işık, hem Türkiye’ye hem de yurt dışına özellikle güvenlik güçlerinin güvenli şekilde görev yapması için gereken kıyafetlerin üretildiğinin görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bozdağ ve Işık, açılışın ardından tesisi gezerek ürünler hakkında yetkililerden bilgi aldı.